Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ukraines premierminister bliver genudnævnt

Præsident Janukovitj har nomineret premierminister Mykola Azarov til en ny periode. Det anses som helt sikkert, at parlamentet vil godkende ham.

UKRAINE: Mykola Azarov er klar til en ny tørn som ukrainsk premierminister. Søndag valgte præsident Viktor Janukovitj at nominere sin partifælle til posten, som han har bestredet siden marts 2010.

Ifølge internationale iagttagere anses det som givet, at det nyvalgte parlament vil godkende Azarov, når det mødes for første gang 12. december. Præsidentens og premierministerens parti, Regionernes Parti, er parlamentets største og ventes at kunne samle et flertal bag præsidentens kandidat. Ved valget i oktober vandt partiet et absolut flertal under massiv international kritik fra flere observatørinstanser.

Ifølge OSCE, Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, var valget »præget af ujævnheder, først og fremmest forårsaget af misbrug af administrative ressourcer, mangel på gennemsigtighed af finansieringen af valgkampen og af partierne, samt mangel på balanceret pressedækning«. Mykola Azarov, der anses for uafhængig af de magtfulde ukrainske oligarker, står over for en stor opgave, når Ukraine i næste måned skal forhandle en ny hjælpepakke fra Den Internationale Valutafond på plads. Pengene til hjælpe landet af med sin statsgæld på 52 milliarder kroner.

Ifølge Reuters vil Azarov forsøge at optage nye IMF-lån for at kunne tilbagebetale en del af landets gæld. Til gengæld kræver IMF, at Ukraine hæver prisen på gas og varme for husholdninger for at skære i det voksende budgetunderskud.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.