Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ukraine lægger sag an mod Rusland ved FN-domstol

Ukraine har indledt retssag mod Rusland i Haag, hvor Rusland nu står anklaget for at støtte terrorisme.

Ukraine har indledt en sag mod Rusland ved FN's øverste domstol i Haag, hvor Rusland nu står anklaget for at støtte terrorisme.

I sagsanlægget stiller Ukraine om, at Rusland øjeblikkeligt indstiller dets støtte til prorussiske separatister i det østlige Ukraine.

De ukrainske forsvarsministerium beskylder Rusland "for terrorhandlinger og diskrimination i forbindelse med ulovlig aggression" ved Den Internationale Domstol.

FN-domstolen har til opgave at sørge for, at internationale love bliver overholdt. Den kan kun optage sager, hvor parterne er stater, og kun hvis staterne selv indvilger i at være part.

Rusland har igen og igen afvist beskyldninger om, at det skulle have sendt soldater og militært udstyr ind på ukrainsk territorium.

Ukraine har også lagt sagt an mod Rusland ved Den Internationale Straffedomstol og ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Samtidig har ukrainske energifirmaer bedt retsinstanser i FN om at afsige voldgiftskendelser i erstatningssager på Krimhalvøen, hvor Ukraine har mistet store værdier.

Rusland annekterede Krim i marts 2014, og der udbrød kort efter kampe ud i det østlige Ukraine mellem prorussiske oprørere og ukrainske regeringsstyrker.

Konflikten har indtil kostet op mod 10.000 mennesker livet.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.