Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ukraine dømmer to russiske krigsfanger for terror og krig

En kaptajn og en sergent fra Ruslands hær er dømt for at føre krig i Ukraine, efter at de blev fanget i fjor.

En domstol i Ukraine har dømt to russiske krigsfanger for blandt andet at føre krig i den tidligere sovjetrepublik. Begge er desuden dømt for at bistå en "terrororganisation".

Den russiske hær har lagt afstand til de to dømte, kaptajnen Jevgenij Jerofejev og sergenten Aleksander Aleksandrov.

De russiske statsborgere er idømt henholdsvis 14 og 13 års fængsel ifølge det russiske nyhedsbureau Tass. De ejendele, de havde på sig ved tilfangetagelsen, er inddraget ifølge domstolen i Kijev.

Ukraine hævder, at de to dømte er russiske soldater. Men det afviser Rusland.

Ledelsen i Moskva har sagt, at de to mænd tidligere har været del af landets væbnede styrker.

Men de forlod ifølge Rusland hæren, i samme øjeblik de krydsede grænsen til krigszonen i nabolandet Ukraine tidligt i foråret 2015.

- De var ikke medlemmer af hæren på tidspunktet, da de blev taget til fange, lyder det fra forsvarsministeriet i Moskva ifølge Tass.

De to tilfangetagne russere har under afhøringer tilstået på bånd, at de er medlemmer af en rekognosceringsenhed på 200 mand, som blev sendt til krigszonen i fjor.

Rusland har stået fast på, at der kun er "russiske frivillige" i Ukraines krigszone.

En højtstående ukrainsk sikkerhedskilde har tidligere sagt, at de to russere ville blive frigivet, hvis de tilstod, at de var medlemmer af Ruslands væbnede styrker.

Revolutionen i Ukraine i november 2013, som førte til daværende præsident Viktor Janukovitjs flugt, udløste en konflikt med Rusland.

Få måneder efter præsidentens flugt annekterede Rusland den ukrainske halvø Krim, og prorussiske separatister udråbte uafhængige stater i den østlige del af landet.

Ukraine, USA og EU har længe beskyldt Ruslands hær for aktivt at stå bag og støtte oprørerne i Ukraine.

Det har Rusland afvist trods satellitfoto fra Nato, hvor man ser kolonner af militære køretøjer, der ruller ind på ukrainsk territorium.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.