Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Uber indgår million-forlig med amerikanske chauffører

Striden har gået på, hvorvidt Ubers chauffører er ansatte eller selvstændige vognmænd.

Kørselstjenesten Uber har indvilget i at betale op til 100 millioner dollar i et forlig med en række chauffører i delstaterne Massachusetts og Californien. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Striden går på, hvorvidt Ubers chauffører er ansatte eller selvstændige vognmænd.

Med forliget bliver det slået fast, at Ubers chauffører er selvstændige vognmænd, selv om chaufførerne forsøgte at få medhold i, at chaufførerne er ansatte, og dermed har krav på en række goder. Til gengæld får chaufførerne så en klækkelig kompensation.

- Der er nok nogen, der vil være skuffede over, at denne sag ikke kommer for retten, siger chaufførernes advokat, Shannon Liss-Riordan, ifølge Reuters.

Af amerikanske medier er søgsmålet blevet set som en potentiel trussel mod hele Ubers forretningsmodel, der er baseret på udelukkende at levere teknologien til samkørsel, som firmaet selv kalder sin ydelse.

Derfor kan Uber også ånde lettet op, selv om firmaet står til at skulle betale chaufførerne mellem 84 og 100 millioner dollar afhængig af, om Ubers værdi stiger.

- Hos Uber er vi glade for, at denne aftale anerkender, at chaufførerne vil forblive selvstændige vognmænd og ikke ansatte, siger Uber-topchef Travis Kalanick ifølge Reuters.

Forliget skal godkendes af den føderale dommer Edward Chen i San Francisco, før det endeligt kan træde i kraft.

I Danmark er Uber blevet politianmeldt for at være en ulovlig taxatjeneste, men der er endnu ikke taget stilling til, om der skal indledes en sag mod Uber for at overtræde personbefordringsloven.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.