Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyskland vil stramme asyllovene

Mens den tyske regering som følge af overgrebene i Køln vil stramme kursen over for kriminelle asylansøgere, fører Pegida-demonstration i domkirkebyen til voldsomme optøjer

Utilfredsheden over begivenhederne i Køln vokser i de mere radikale dele af tysk politik. Lørdag kom det til optøjer under en demonstration med den islamkritiske bevægelse Pegida i det centrale Køln.
Utilfredsheden over begivenhederne i Køln vokser i de mere radikale dele af tysk politik. Lørdag kom det til optøjer under en demonstration med den islamkritiske bevægelse Pegida i det centrale Køln.

Allerede inden de grove seksuelle krænkelser nytårsnat i Køln fandt sted, var der i flere dele af den tyske befolkning stor utilfredshed med kansler Angela Merkels flygtningepolitik.

Nu har hændelserne i Køln så fået den tyske regering til at bebude stramninger af retten til asyl for kriminelle asylansøgere. Ved en CDU-kongres i Mainz har Angela Merkel foreslået en stramning, som giver myndighederne mulighed for at afvise asyl til kriminelle asylansøgere.

»Når der begås forbrydelser, og folk sætter sig selv uden for loven, må der være konsekvenser«, sagde Merkel ifølge tyske medier.

Forslaget skal dog først afstemmes med den socialdemokratiske regeringspartner.

I mellemtiden vokser utilfredsheden over begivenhederne i Køln i de mere radikale dele af tysk politik. Lørdag kom det til voldsomme optøjer under en demonstration med den islamkritiske bevægelse Pegida i det centrale Køln.

Tysk politi måtte bruge vandkanoner for at at opløse demonstrationen.

Tyske medier beretter, at både journalister og politi blev mødt med fyrværkeri og flaskekast af vrede demonstranter. Også autonome moddemonstranter var tilstede i Køln.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.