Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyskland vil have hver femte bil til at være en elbil

Den tyske finansminister foreslår, at staten giver et tilskud, når forbrugerne vil købe en elbil.

Tysklands finansminister, Wolfgang Schaüble, vil foreslå, at landets forbundsregering fra 2017 skal sikre, at hver femte bil i landet er en elbil. Det fremgår af dokumenter, som nyhedsbureauet Reuters er kommet i besiddelse af.

Finansministeren foreslår, at der gives et tilskud, når en køber vælger at investere i en elbil eller en hybridbil.

Forslaget vil blive fremlagt tirsdag, når den tyske forbundskansler, Angela Merkel, mødes med chefer fra den tyske bilindustri for at diskutere mulighederne for at øge antallet af elektriske biler på de tyske veje.

Tilskuddet skal være på 5000 euro, svarende til cirka 37.000 danske kroner, til elektriske biler og et tilskud på 3000 euro, svarende til cirka 22.000, til hybridbiler.

Biler, som koster mere end 60.000 euro, svarende til cirka 450.000 kroner, vil de tyske bilkøbere ikke modtage tilskud til.

Ordningen skal løbe til 2018. Derefter vil tilskuddet falde til 3000 euro til elbiler og 2000 euro til hybridbiler.

Ordningen skal ifølge dokumenterne fungere efter et "først til mølle"-princip, og når der ikke er flere penge i puljen, stopper initiativet som udgangspunkt.

Finansministeriet mener, at initiativet vil koste en milliard euro, og udgiften skal deles ligeligt mellem bilindustrien og staten.

Reuters har forsøgt at få en kommentar fra Finansministeriet, men det er ikke lykkedes.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.