Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyskland udviser Bilal Philips

Få dage efter hans besøg i Danmark har Tyskland udvist den muslimske prædikant Bilal Philips for bestandigt.

Bilal Phillips bliver mødt af pressen ved sin ankomst til Korsgadehallen på Nørrebro, da han besøgte Danmark.
Bilal Phillips bliver mødt af pressen ved sin ankomst til Korsgadehallen på Nørrebro, da han besøgte Danmark.

Den omstridte muslimske prædikant Sheikh Abu Ameenah Bilal Philips er blevet udvist af Tyskland, få dage efter at han var på et stærkt omdiskuteret besøg i Danmark.

Philips skal forlade Tyskland senest lørdag aften og har derefter indrejseforbud.

Udvisningen sker på baggrund af hans tidligere udtalelser, hvor han blandt andet har opfordret til, at der indføres dødsstraf for homoseksuelle.

Frygter kontroversielle meldinger

Tyske myndigheder frygter, at han vil gentage den type kontroversielle meldinger på tysk jord, og at det vil føre til radikalisering af unge muslimer.

Sammen med den tyske konvertit Pierre Vogel talte Philips onsdag aften ved et arrangement i Frankfurt, hvor omkring 2000 tilhørere og demonstranter var samlet.

Her kom den jamaicansk fødte prædikant dog ikke med nogen af de omstridte ytringer, der blandt andet er gengivet på hans hjemmeside.

Trak fulde huse på Nørrebro

Da Bilal Philips i sidste uge var på besøg i Danmark, trak han fulde huse i Korsgadehallen på Nørrebro, hvor han var inviteret til at tale af Islamisk Trossamfunds ungdomsafdeling.

Arrangementet vakte på forhånd voldsomt røre, fordi den canadiske prædikant tidligere er kommet med hadske udfald mod blandt andre homoseksuelle og kvinder.

/ritzau/dpa

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.