Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyskland: Rusland vil fortsat være en vanskelig partner

Tysk udenrigsminister efterlyser mere konstruktive bidrag fra Rusland for at løse internationale konflikter.

Rusland under præsident Vladimir Putin er en vanskelig, men nødvendig partner, siger Tysklands nye udenrigsminister i en kommentar til Putins genvalg. Scanpix/Kirill Kudryavtsev
Rusland under præsident Vladimir Putin er en vanskelig, men nødvendig partner, siger Tysklands nye udenrigsminister i en kommentar til Putins genvalg. Scanpix/Kirill Kudryavtsev

Rusland vil fortsat være en »vanskelig partner«, efter at Vladimir Putin søndag blev genvalgt til præsidentposten i Rusland.

Det siger den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, mandag i en kommentar til det russiske valg.

»Vi formoder, at Rusland fortsat vil være en vanskelig partner, men Rusland er også nødvendig, når det gælder løsninger på store internationale konflikter,« siger Maas.

Af samme grund »vil vi fortsat være i dialog« med den russiske regering, siger Maas, der blev ny tysk udenrigsminister for en uge siden.

»Men vi forventer også konstruktive bidrag fra Rusland. Mere end hvad der på det seneste har været tilfældet.«

Heiko Maas tilføjer, at valgresultatet i Rusland er meget lidt overraskende. Det samme er omstændighederne omkring valget.

»Vi kan helt sikkert ikke på alle områder tale om en retfærdig politisk valgkamp, som vi kender den.«

Den tyske udenrigsminister betegner det ligeledes som »uacceptabelt«, at vælgerne i Krim deltog i valget.

Rusland annekterede Krim fra Ukraine i 2014 og har siden været underlagt sanktioner fra EU og USA.

Maas' kommentar faldt på vej ind til et EU-udenrigsministermøde i Bruxelles. Her er blandt andet Ukraine på dagsordenen, siger Maas til nyhedsbureauet AFP.

Udenrigsministrene skal også drøfte giftsagen fra Salisbury i England. De britiske myndigheder beskylder Rusland for at have brugt nervegift til at forgifte en tidligere dobbeltspion, der bor i Storbritannien.

Den britiske premierminister, Theresa May, har mandag endnu ikke kommenteret Putins valgsejr.

Mays talsmand siger ifølge Reuters, at den britiske regering vil afvente dommen fra de internationale valgobservatører i Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE), inden den udtaler sig.

/ritzau/dpa

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.