Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyskland og Frankrig: Briterne må forlade EU hurtigt

Hollande og Merkel mødes for at drøfte situationen efter Storbritanniens beslutning om et brexit.

Paris. Frankrigs finansminister, Michel Sapin, siger, at der ikke er forskel på den tyske og den franske holdning til, hvordan Storbritannien skal forlade EU - begge lande mener, at det bør ske hurtigt.

- Frankrig siger ligesom Tyskland, at Storbritannien har stemt for brexit. Det bør implementeres hurtigt. Vi kan ikke forblive i en usikker og uklar situation, siger Sapin til fransk tv ifølge Reuters.

BBC skriver, at forbundskansler Angela Merkel og præsident François Hollande har sagt, at de er "fuldstændig enige" om, hvordan de vil håndtere krisen efter den britiske beslutning om at træde ud af Den Europæiske Union.

Hollande, der mandag mødes med Merkel i Berlin, har advaret om, at uenighed vil indebære risikoen for splittelser, stridigheder og vrede opgør.

Der var søndag tegn på forskellige opfattelser i Berlin og Paris, da Merkels stabschef udtalte, at politikerne i London bør have en chance for at kunne tænke om igen med hensyn til følgerne af en udtræden af EU.

- Politikere i London bør have en mulighed for at genoverveje konsekvenserne af en udtræden, sagde Merkels stabschef, Peter Altmaier.

- Jeg mener, at de skal genoverveje selve følgerne - ikke brexit i sig selv, tilføjede Altmaier, som understregede, at det vil være en vanskelig lavine af problemer, hvis briterne gennemfører et brexit.

Merkel forsøgte i weekenden selv at mindske presset på briterne fra Paris, Bruxelles og Berlin ved at signalere, at der ikke er nogen grund til at handle hurtigt efter den britiske EU-folkeafstemning.

Mange iagttagere har ellers advaret om, at tøven vil styrke populismen i andre medlemslande, hvor euroskeptikere har hilst udfaldet af den britiske folkeafstemning velkomment. Dette har skabt frygt for en dominoeffekt i EU efter briternes afstemning.

- Helt ærligt så bør det ikke tage evigheder, det er rigtigt, men jeg vil ikke kæmpe for en kort tidsramme, sagde forbundskansleren i weekenden.

Hun understregede, at forhandlingerne må finde sted i en "god og forretningsmæssig stemning. Storbritannien vil forblive en nær partner, som vi er økonomisk knyttet til."

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.