Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyskland øger pres på Facebook med forslag om kæmpebøder

Det skal give bøder op til 50 millioner euro i Tyskland, hvis sociale medier ikke fjerner kriminelt indhold.

Facebook, Twitter og andre sociale medier skal kunne straffes med store millionbøder, hvis de ikke fjerner bagvaskende eller hadefuldt indhold.

Den tyske regering har tirsdag fremlagt et lovforslag. Heri lægges op til, at man kan give bøder på op til 50 millioner euro. Det svarer til 372 millioner danske kroner.

- Vi bliver nødt til at øge presset på de sociale medier, så selskaberne tager deres ansvar med at fjerne kriminelt indhold alvorligt, siger justitsminister Heiko Maas.

Forslaget giver medierne 24 timer til at fjerne indhold, hvis det skønnes at være bagvaskelse eller hadefuldt. Ellers vanker en bøde.

Bøderne kan være op til fem millioner euro for enkeltindivider. For virksomheder kan de blive på 50 millioner kroner, fastslår Maas.

Lovforslaget er lagt frem, mens Tyskland forbereder valg til Forbundsdagen i efteråret.

Der har været udbredt bekymring for sociale mediers effekt på valget. Det skyldes undersøgelser, som har vist, at falske nyheder tilsyneladende spillede en væsentlig rolle i det amerikanske præsidentvalg.

Den tyske regering ønsker en løbende evaluering af håndteringen af klager over indhold på de sociale medier.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.