Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyskland konfiskerer også smykker og penge fra asylsøgere

Asylsøgere i Tyskland skal betale for deres eget ophold. De kan blive visiteret ved ankomsten og få konfiskeret kontanter og andre værdier, herunder arvesmykker. Det bekræfter den tyske integrationsminister.

Migranter ankommer til stationen i byen Passau i det sydlige Bayern, på grænsen til Østrig og Tjekkiet. Asylsøgere i Bayern får konfiskeret værdigenstande og kontanter som betaling for opholdet, bekræfter delstatens indenrigsminister i dag.
Migranter ankommer til stationen i byen Passau i det sydlige Bayern, på grænsen til Østrig og Tjekkiet. Asylsøgere i Bayern får konfiskeret værdigenstande og kontanter som betaling for opholdet, bekræfter delstatens indenrigsminister i dag.

»Den, som søger asyl hos os, skal som udgangspunkt selv betale for den modtagne hjælp. Han må bruge sin egen formue og indkomst først - herunder regnes også familiesmykker.«

Så klart udtrykker den tyske minister for integration, flygtninge og migranter, Aydan Özoğuz (SPD), sig i et interview i dagens Bild Zeitung.

»Selv om der er mange fordomme, som hårdnakket holder ved, så har man altså ikke bedre vilkår som asylsøger end som modtager af kontanthjælp,« siger Özoğuz, som dermed slår fast,  at asylsøgere i Tyskland i princippet skal aflevere både kontante penge og værdigenstande over en vis beløbsgrænse som sikring af egenbetaling for deres fremtidige ophold. Ligesom i Danmark.

De tyske aviser nævner ikke Danmark, men sammenligner med situationen i Schweiz, hvor man gennem mange år har haft egenbetaling for asylsøgere.

Indenrigsminister i delstaten Bayern Joachim Herrmann (CSU) forklarer til Bild:

»Vores praksis i Bayern følger landets lovgivning om asylsøgerbehandling og svarer i al væsentlighed til det, der foregår i Schweiz. Asylsøgere bliver ved ankomsten til modtagecentrene gennemsøgt for dokumenter, værdigenstande og penge.  Kontantformue og værdigenstande over 750 Euro kan konfiskeres, hvis der allerede findes - eller må forventes senere at ville opstå - et krav om tilbagebetaling mod personen.«

I Baden-Württemberg, der sammen med nabodelstaten Bayern udgør den tyske sydlige grænse, får asylsøgere konfiskeret kontanter og værdigenstande, hvis deres formue er over 350 Euro, skriver Stern.

Ifølge Bild Zeitung har politiet i Baden-Württemberg i december 2015 i gennemsnit konfiskeret et fircifret Euro-beløb fra de undersøgte asylsøgere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.