Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyskland: Benzinskat i EU kan betale for flygtninge

Tysklands finansminister lufter tanker om, at afgift på brændstof kan betale for flygtningekrisen i EU.

Berlin: Wolfgang Schäuble, den tyske finansminister, er klar til at lægge afgifter på brændstof i EU for at få penge til at betale for den igangværende flygtningekrise.

Det siger han til den tyske avis Süddeutsche Zeitung.

- Hvis de nationale budgetter eller EU's budget ikke er store nok, så lad os blive enige om at indføre eksempelvis en afgift på et særligt beløb for hver liter brændstof, siger han.

- På denne måde får vi midlerne til et europæisk svar på flygtningesagen. Bestræbelserne på at finde en løsning på problemet må ikke slå fejl på grund af mangel på midler.

Forslaget om en brændstofafgift har imidlertid mødt modstand inden for hans eget konservative parti, CDU, der ledes af Tysklands forbundskansler, Angela Merkel.

Julia Klöckner er partiets næstformand, og hun siger, at sådan et forslag ikke kan forsvares, da det er det samme som at sige til skatteyderne, at det er op til dem at betale regningen for flygtninge.

En erhvervsvenlig fraktion inden for CDU beskylder finansministeren for indirekte at føre kampagne imod at byde flygtninge velkommen.

De tyske socialdemokrater (SPD), som er i med i koalitionsregeringen med CDU, advarer om, at forslaget kan skabe splid ved at spille fraktioner ud mod hinanden.

Videre siger Schäuble til avisen, at de mange sexovergreb i byen Köln nytårsaften, da nordafrikanske og arabiske mænd krænkede mange kvinder seksuelt i nytårstumulten, har øget presset for, at der findes en løsning med "problemet med at kontrollere EU's ydergrænser".

- Det problem må løses på europæisk niveau, siger han og tilføjer:

- Ellers bliver det ikke kun Tyskland, der lider under konsekvenserne, som nogle synes at tro. Vore naboer vil også blive meget ramt, og det samme vil Balkan og hele vejen ned til Grækenland.

Finansministeren mener, at der skal mere fart på arbejdet med at finde løsninger.

- Tingene går for langsomt i Europa.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.