Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyskerne køber våben til selvforsvar i stor stil

Salg af blandt andet peberspray eksploderer i Tyskland. Politiet advarer mod falsk følelse af sikkerhed.

ARKIVFOTO: Peberspray.
ARKIVFOTO: Peberspray.

Flensborg: Et stærkt stigende antal private personer i Tyskland forsyner sig nu med våben til selvforsvar, skriver Flensborg Avis.

Alene i januar er der i Flensborg blevet udstedt 23 våbentilladelser, der giver ret til at have skræmmepistoler og lignende våben på sig.

Der er allerede nu bevilget flere i denne måned end i hele sidste år, siger Clemens Teschendorf, talsmand for Flensborg kommune til avisen.

Men det er ikke kun i Flensborg, at folk vil have våben til selvforsvar. Fra hele Tyskland meldes der om et markant stigende antal våbentilladelser, og våbenbranchen beretter om en mangedobling af omsætningen af selvforsvarsvåben og peberspray.

En våbenforhandler fra Lübeck oplyser, at hans salg af mindre våben til selvforsvar er 20-doblet. Og Flensborgs våbenhandler Clauberg meddeler, at peberspray og skræmmepistoler nærmest er udsolgt.

Hverken kommunen eller politiet vil komme med et bud på, hvorfor befolkningen pludselig anskaffer sig så mange våben til selvforsvar.

- Grundlæggende er vi imod, at borgerne bevæbner sig for at kunne forsvare sig selv, siger Franziska Jurga fra politiet i Flensborg til Flensborg Avis.

- Det er trods alt stadig kun politiet, der må udøve vold. Og man må heller ikke glemme, at det kan provokere andre og være med til at forværre en situation, hvis private går med våben, tilføjer Franziska Jurga.

Også politiets fagforening advarer imod, at borgerne køber våben.

- Det giver bare en falsk fornemmelse af sikkerhed, det eneste rigtige i den nuværende situation er, at der bliver ansat flere politifolk, siger formanden for Deutsche Polizeigewerkschaft, Thomas Kliewer, til Flensborg Avis.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.