Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyske socialdemokrater afviser regering uden homoægteskaber

Ægteskaber mellem homoseksuelle skal være regeringens politik efter tysk valg i september, siger minister.

»Desværre har vores nuværende koalitionspartner brug for lidt mere tid,« siger justitsminister og SPD'er Heiko Maas om CDU's manglende vilje til at acceptere homoægteskaber i Tyskland. Reuters/Fabrizio Bensch/akriv
»Desværre har vores nuværende koalitionspartner brug for lidt mere tid,« siger justitsminister og SPD'er Heiko Maas om CDU's manglende vilje til at acceptere homoægteskaber i Tyskland. Reuters/Fabrizio Bensch/akriv

Et tysk regeringsgrundlag efter valget til Forbundsdagen i september skal omfatte alles lige ret til ægteskab.

Ellers vil socialdemokraterne i SPD ikke gå med i en eventuel koalition, siger justitsminister Heiko Maas før en partikongres søndag i Dortmund.

»Det er et spørgsmål om retfærdighed,« siger SPD-politikeren Maas.

Homoægteskaber er et af de store politiske emner før valget 24. september. I parlamentet diskuteres tre forskellige bud på en lov på området.

Forbundskansler Angela Merkels kristendemokrater CDU og deres bayerske søsterparti, CSU, har konsekvent afvist, at ægteskaber mellem homoseksuelle skal være tysk lov.

CDU, CSU og SPD samarbejder i den nuværende tyske regering.

Oppositionspartiet De Grønne har tidligere givet SPD skylden for, at ligeret til ægteskab er blevet blokeret i Forbundsdagen. Det er sket 30 gange, rapporterer det tyske nyhedsbureau dpa.

Justitsministeren siger, at det blot er et spørgsmål om tid, før homoseksuelle har samme rettigheder som andre i Tyskland.

»Desværre har vores nuværende koalitionspartner brug for lidt mere tid,« siger Heiko Maas.

Merkel går efter genvalg. Lykkes det kansleren at vinde magten igen, nærmer hun sig langsomt Helmut Kohls rekord. Han var tysk leder i 16 år - først otte år i Vesttyskland og siden otte år for det genforenede Tyskland.

Merkel har været forbundskansler siden 2005. Kohl, som døde 16. juni, var leder fra 1982 til 1998.

/ritzau/dpa

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.