Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyske katolikker dropper sex-undersøgelse

Den romersk-katolske kirke i Tyskland har indstillet en undersøgelse af mulige sexovergreb i kirken.

TYSKLAND: En uafhængig undersøgelse af sexovergreb i den romersk-katolske kirke i Tyskland er blevet droppet.

Det skyldes ifølge kirken manglende tillid til den professor fra det kriminologiske institut i Niedersachsen, der har haft ansvaret for undersøgelsen.

- Tillidsforholdet mellem biskopperne og chefen for instituttet er blevet ødelagt, siger talsmand for kirkens biskopper, Stephan Ackermann.

- Vi beklager, at dette projekt ikke kan fortsætte, og vi er nu nødt til at finde en ny partner, siger han.

Professor Christian Pfeiffer, der stod for undersøgelsen, anklager til gengæld den katolske kirke for utidig indblanding i undersøgelsen. Han siger, at kirken har obstrueret hans arbejde og forsøgt at overtage kontrollen med undersøgelsen.

- De ville have os til at indlevere alt materiale til godkendelse, har Christian Pfeiffer sagt til TV-stationen ZDF.

Den katolske kirke henvendte sig i 2011 til instituttet i Niedersachsen med henblik på en undersøgelse, efter at en række sexovergreb mellem 1950erne og 1980erne var blevet afsløret. Hundredvis af personer stod frem og sagde, at de som mindreårige var blevet seksuelt misbrugt.

Den tyskfødte pave Benedict XVI mødte i 2011 nogle af ofrene, da han besøgte Tyskland, og flere er blevet tilbudt økonomisk kompensation for overgrebene, skriver BBC.

Omkring en tredjedel af alle tyskere er officielt romersk-katolske.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.