Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tysk zoo tilbyder videodating til truede orangutanger

Den moderne teknologi bliver brugt til at undersøge, om der er kemi mellem mulige abepar.

Orangutangerne Conny (t.v.) og Sinta (t.h.) ser på videoer af han-artsfællen Gempa i en zoologisk have i Stuttgart. Målet er at finde ud af, om aberne er interesserede i hannen som partner. Free/Wilhelma Stuttgart / Harald Knitter
Orangutangerne Conny (t.v.) og Sinta (t.h.) ser på videoer af han-artsfællen Gempa i en zoologisk have i Stuttgart. Målet er at finde ud af, om aberne er interesserede i hannen som partner. Free/Wilhelma Stuttgart / Harald Knitter

Hvad gør man for at sikre, at bestanden af orangutanger vokser?

I en zoologisk have i Stuttgart i det sydlige Tyskland hedder den seneste løsning videodating.

Sinta og Conny, hun-orangutanger i den zoologiske have Wilhelma, er blevet vist videoklip af ledige hanner, og det er sket med nogen succes, melder dyreparken selv på sin hjemmeside.

Målet med at vise videobidderne er at se, om en på papiret planlagt parring har potentiale i virkeligheden. Og de to hunaber reagerede positivt på den moderne dating-form.

- Sinta og Conny viste interesse i deres mulige fremtidige partnere, skriver den zoologiske have.

Sinta er allerede tidligere på ugen blevet transporteret til Belgien, hvor hun skal møde han-orangutangen Gempa abe-til-abe i en zoo omkring 60 kilometer syd for Bruxelles.

Også Gempa skulle have udvist interesse for Sinta, da den blev vist et videoklip af den langarmede artsfælle.

- Om det viser sig at være kærlighed ved andet blik, må vi vente med at se, lyder det.

- Udseendet spiller tydeligvis en rolle, når orangutanger skal vælge partner på samme måde som hos os mennesker, siger Marianne Holtkötter, chef for Stuttgart-dyreparkens menneskeaber, og peger på, at der fortsat forskes på netop det område.

Orangutangen Conny skal i midten af juni flyttes til den zoologiske have Hagenbeck i Hamburg. Her venter hannen Tuan på hende.

Orangutangen er på flere organisationers liste over truede dyrearter. I naturen lever den udelukkende på Borneo og Sumatra, men fældning af regnskov har presset bestanden ned.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.