Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tysk udenrigsminister: Vi antager, at cyberangreb er udført fra Rusland

Minister opregner dårlige sager i forhold til Rusland og nævner cyberangreb mod tysk udenrigsministerium.

»Vi har haft et angreb på udenrigsministeriet, hvor vi har været nødt til at antage, at det havde sin oprindelse i Rusland,« siger Tysklands udenrigminister, Heiko Maas.
»Vi har haft et angreb på udenrigsministeriet, hvor vi har været nødt til at antage, at det havde sin oprindelse i Rusland,« siger Tysklands udenrigminister, Heiko Maas.

Den tyske regering går ud fra, at et cyberangreb mod udenrigsministeriet i Berlin er foretaget fra Rusland.

Det siger udenrigsminister Heiko Maas søndag til tv-stationen ZDF.

Maas opregner en række sager i forhold til Rusland, som han kalder problematiske.

Der er mangel på fremskridt om en våbenhvile i det østlige Ukraine, et angreb med nervegift i Sydengland, Ruslands støtte til regeringen i Syrien og russiske forsøg på at påvirke valgkampe i Vesten med cyberangreb.

»Vi har haft et angreb på udenrigsministeriet, hvor vi har været nødt til at antage, at det havde sin oprindelse i Rusland.«

»Vi kan ikke bare ønske alt dette væk. Og jeg tror, at det ikke kun er rimeligt, men også nødvendigt at påpege, at vi ikke anser det som positive bidrag,« siger Maas.

Hans-Georg Maassen, der er chef for Bundesamt für Verfassungsschutz, den indenlandske efterretningstjeneste i Tyskland, konstaterede tidligere på ugen, at det er »højst sandsynligt«, at det er den russiske regering, der står bag cyberangreb mod den tyske regering.

Han lod forstå, at angrebene, der blev opdaget i december, er så komplekse, at de formentlig kun kan udføres af et organ under en regering.

»Vi opfattede det som et cyberangreb med russisk oprindelse.«

»At tilskrive dem det 100 procent - at det er begået fra Moskva, og at det er et regeringsorgan - er ikke muligt, men vi kan tale om det som højst sandsynligt,« sagde Maassen.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.