Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tysk udenrigsminister begræder briternes EU-nej

Frank-Walter Steinmeier kalder det en trist dag, efter at Storbritanniens vælgere har sendt briterne ud af EU.

Frank-Walter Steinmeier
Frank-Walter Steinmeier

Det er trist for både europæere og briter, at flertallet af Storbritanniens vælgere har valgt at vende EU ryggen.

Det siger Tysklands udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, efter briternes EU-afstemning torsdag.

- Nyheden fra Storbritannien er virkelig tankevækkende. Det ser ud til at blive en trist dag for Europa og Storbritannien, citerer Udenrigsministeriet ham for at sige på ministeriets Twitter-profil.

Også den tyske vicekansler, Sigmar Gabriel, ærgrer sig over briternes valg.

- Forbandet! Det er en dårlig dag for Europa, skriver Sigmar Gabriel, der også er økonomiminister i den tyske regering, på Twitter.

Et flertal af de britiske vælgere har torsdag stemt for, at Storbritannien skal melde sig ud af EU. Det konkluderer BBC, efter at det står klart, at "leave"-siden matematisk ikke længere kan hentes, selv om enkelte kredse fortsat mangler at blive talt op.

Tv-stationerne BBC, Sky News og ITV News oplyste tidligere fredag morgen, at de forudsagde, at et flertal havde stemt "leave".

Nu slår blandt andet BBC det fast som et faktum.

- Storbritannien har med 52 procent mod 48 procent af stemmerne besluttet at forlade Den Europæiske Union efter 43 år ved en historisk folkeafstemning, skriver BBC.

Det betyder, at Storbritannien er på vej ud af EU-fællesskabet, som landet blev medlem af samtidig med Danmark i 1973.

Opbakningen til Storbritanniens exit fra EU har været markant i store dele af især England.

I kredsene i de største byer er der flere steder et flertal, der har ønsket at blive i EU, men sejren i en by som for eksempel Liverpool er ikke blevet så markant, som det var forventet.

Lederen af det EU-skeptiske parti Ukip, Nigel Farage, har ved femtiden fredag morgen holdt noget, der mindede om en sejrstale til partimedlemmer.

Modsat har tilhængere af et fortsat britisk EU-medlemskab været meget tavse.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.