Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tysk politi: Syrer planlagde angreb ala dem i Paris og Bruxelles

Ifølge politiet var en 22-årig mand langt i sine forberedelser til et bombeangreb i Tyskland.

Anholdelsen af den 22-årige mand skete efter et tip fra to andre syrere, som boede i lejligheden, hvor han blev pågrebet.
Anholdelsen af den 22-årige mand skete efter et tip fra to andre syrere, som boede i lejligheden, hvor han blev pågrebet.

En 22-årig syrer, som er mistænkt for at have planlagt et bombeangreb i Tyskland, er formentlig knyttet til Islamisk Stat. Det siger det tyske politi og oplyser, at syreren planlagde et angreb i samme omfang som angrebene i henholdsvis Paris og Bruxelles.

- Den mistænktes adfærd og tilgang til sit forehavende tyder på, at dette har en sammenhæng til Islamisk Stat, siger politichef Jörg Michaelis i delstaten Sachsen.

Ifølge det tyske indenrigsministerium havde den anholdte gjort samme forberedelser, som der skete forud for angrebene i Paris og Bruxelles.

Den tyske efterretningstjeneste skal have haft manden under overvågning siden september.

Den 22-årige, der hedder Jabar Albakr, blev pågrebet i Leipzig i morgentimerne mandag omkring 80 kilometer fra byen Chemnitz.

Anholdelsen skete efter et tip fra to andre syrere, som boede i lejligheden, hvor den 22-årige blev pågrebet.

Lørdag fandt politiet sprængstof i en lejlighed i Chemnitz. Den 22-årige mand, som nu er pågrebet, flygtede lørdag morgen.

Søndag stormede tyske specialstyrker en lejlighed under jagten på den eftersøgte.

Politiet anholdt i den forbindelse en mand, da det slog til mod en lejlighed i byen Chemnitz.

Den hovedmistænkte kom til Tyskland som krigsflygtning i 2015.

Efterretningstjenesten fik for omkring to uger siden en mistanke om, at den 22-årige syrer kunne være i færd med at planlægge et bombeangreb. Det fortalte tv-stationen ARD's terrorekspert Michael Götschenberg ifølge MDR.

Disse oplysninger blev fredag givet videre til politiet i Sachsen, som derefter slog til lørdag i de tidlige morgentimer.

Ved ransagningen af lejligheden i Chemnitz blev det bekræftet, at syreren var nået meget langt med sine planer.

Politiet fandt sprængstof, som var så ustabilt, at man ikke kunne flytte det, sagde en talsmand lørdag.

Tyskland har været i forhøjet beredskab, siden landet i løbet af en uge i juli var udsat for to angreb, som bevægelsen Islamisk Stat hævdede at stå bag. Begge angreb blev udført af asylansøgere.

Cirka 890.000 migranter kom i 2015 til Tyskland. Mange af dem er flygtet fra krigshandlinger i Syrien.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.