Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tysk politi: Sygeplejerske dræbte 84 patienter med medicin

En sygeplejerske, som skal have injiceret dødbringende medicin i mange patienter, mistænkes for drab.

En tysk sygeplejerske afsoner allerede en livstidsdom for to drab og mistænkes nu for at have været skyld i yderligere 84 patienters død.
En tysk sygeplejerske afsoner allerede en livstidsdom for to drab og mistænkes nu for at have været skyld i yderligere 84 patienters død.

En tysk sygeplejerske, som allerede er dømt for drab, mistænkes for at have forårsaget yderligere 84 patienters død, mener efterforskere i Oldenburg.

Den 40-årige sygeplejerske Niels Högel er fængslet og afsoner en livstidsdom for to drab.

Manden injicerede medicin, så patienterne fik hjertesvigt.

Bliver han dømt for at have forårsaget drab på 84 patienter, vil det være en af de største drabssager i nyere tysk kriminalhistorie.

Efterforskerne har gravet flere end 100 lig op for at undersøge dem for medicinrester.

Niels Högel kan have dræbt mange flere, mener efterforskerne. Det vil næppe blive opklaret, da mange af de døde, som kan have været ofre for Högels dødsdoser, er kremeret.

Under den lange efterforskning har politiet blandt andet studeret lægejournaler fra Högels arbejdsplads.

Mandens ugerninger fandt sted for mere end 10 år siden. Patienterne lå på intensivafdeling, og den nu 40-årige har tidligere tilstået, at han gav syge patienter dødelige doser hjertemedicin.

Når krisen så indtraf, kunne han træde til og vise sine færdigheder ved at redde dem fra at dø.

Det skal være sket på et hospital i Delmenhorst nær Oldenburg, og det var en af hans kolleger, der i 2005 fattede mistanke til hans opførsel og tilkaldte politiet.

Manden har tidligere forklaret i retten, at han fik en euforisk følelse, når det lykkedes ham at bringe patienten tilbage til livet.

Omvendt var han knust, når det mislykkedes.

Han har tidligere sagt, at han havde givet 90 kritisk syge patienter dødelige doser hjertemedicin.

Han har også forklaret, at han efter hver gang svor, at han ikke ville gøre det igen. Men det gjorde han så alligevel.

Tysk politi sagde i 2015, at man ville undersøge op til 200 dødsfald, der indtraf, mens han arbejdede på to forskellige hospitaler.

/ritzau/dpa

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.