Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tysk politi spreder aggressiv demo i Köln med vandkanoner

Flere end 1500 demonstranter - islamkritiske og en større moddemonstration - er på gaden i Köln.

PEGIDA-demonstrationen måtte opløses.
PEGIDA-demonstrationen måtte opløses.

Tysk politi har opløst en planlagt demonstration med højreekstremister og støtter af den islamkritiske bevægelse Pegida i Köln.

Da demonstranterne lørdag eftermiddag begyndte at kaste flasker og skyde med fyrværkeri, greb politiet ind med vandkanoner og tåregas, oplyser en talskvinde for politiet.

Stemningen beskrives af politiets talsperson som "aggressiv".

En talsmand for Pegida har bedt "alle deltagere om at gå hjem".

- Arrangementet er officielt slut, siger han.

Det hele forløb ellers fredeligt, indtil en gruppe højreekstremister kom til og kastede flasker efter politiet.

Politiet skønner, at der var omkring 800 bøller blandt de omkring 1700, som tog del i Pegidas arrangement.

Den planlagte protest blev arrangeret i forlængelse af de overgreb, der fandt sted i byen nytårsaften, da mange kvinder blev forulempet af en stor gruppe mænd med indvandrerbaggrund - heriblandt angiveligt flygtninge.

- Stemningen er meget ophidset, siger talskvinden.

Pegida-bevægelsen har fået ny vind i sejlende efter episoden nytårsnat i Köln. Der er samtidig betydelig bekymring i Tyskland over, om landet kan håndtere de 1,1 millioner asylansøgere, som kom til landet i 2015.

Forbundskansler Angela Merkels regering har været under stort pres efter overgrebene i Köln, hvor myndighederne først forsøgte at tie episoden ihjel.

- Det, der skete nytårsaften, var modbydelige, kriminelle handlinger, som kræver beslutsomme reaktioner, sagde Angela Merkel under et partimøde i Mainz lørdag.

Forbundskansleren siger, at hun støtter en stærk skærpelse af udvisningsreglerne for flygtninge, som er straffet:

- Hvis en flygtning bryder reglerne, så må det have følger. Det betyder, at de kan miste retten til at være her - uanset om de har en betinget straf eller en fængselsstraf.

/ritzau/dpa

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.