Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tysk politi advarer om fare for islamistisk kemiangreb

Angreb mod civile kan ske ved at tilføre drikkevandsforsyningen kemikalier, fremgår det af en ny rapport.

Den tyske forbundsregering og det føderale kriminalpoliti advarer ifølge en ny risikoanalyse om fare for mulige angreb i Tyskland med kemikalier.

Det skriver Bild ifølge nyhedsbureauet dpa.

Oplysningerne stammer fra en analyse udarbejdet af Bundeskriminalamt (BKA) for forbundsregeringen.

Ifølge Bild, der har set analysen, skriver BKA, at islamistisk motiverede lovovertrædere er villige og i stand til "at anskaffe sig store mængder kemikalier og anvende dem" i et anslag mod det tyske samfund.

BKA kommer i rapporten - "Risikoanalysen for Civil Beskyttelse" - også med et bud på, hvor et angreb med kemikalier kunne tænkes at blive sat ind. Drikkevandsforsyningen i beboelsesejendomme og fødevarer er nævnt som "realistiske" muligheder.

Angreb mod anlæg, hvor der fremstilles eller opbevares kemikalier, eller mod kemikalier under transport fremhæves også som en potentiel risiko.

Ifølge rapporten er det fuldt ud muligt, at en "beslutsom terrorgruppe", som besidder den nødvendige ekspertise, kan gennemføre et kemisk angreb i Tyskland.

Myndigheder i andre vestlige lande, blandt andet Frankrig og Storbritannien, har tidligere talt om risikoen for, at radikaliserede islamister pønser på at udføre angreb med kemikalier.

Den britiske sikkerhedsminister, Ben Wallace, har for nylig i The Sunday Times advaret om, at Islamisk Stat (IS) stræber efter at udføre et angreb i Storbritannien med det formål at dræbe så mange som muligt.

Og IS har ingen "moralske skrupler", sagde Ben Wallace til avisen 1. januar.

- De ønsker at skade så mange mennesker som overhovedet muligt og terrorisere så mange som muligt, sagde Wallace om den ekstremistiske bevægelses mål.

- De har ingen moralske skrupler med hensyn til at bruge kemiske våben mod befolkningsgrupper. Og hvis de kunne, ville de gøre det i det her land, sagde han og nævnte, at IS menes at have anvendt kemiske våben i både Irak og Syrien.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.