Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tysk økonomi voksede med 1,9 procent i 2016

Fremgang i privatforbruget var med til at trække tysk økonomi op i 2016 kun afbrudt af et brexit-dyk.

Den tyske økonomi voksede i 2016 med 1,9 procent mod 1,7 procent året før, oplyser det statistiske forbundskontor i Berlin.

Samtidig har der i fjerde kvartal været en pæn vækst. Her voksede økonomien med en halv procent i forhold til det tidligere kvartal, hedder det.

Fremgangen i 2016 skyldes fremgang i privatforbruget. En del kan også tilskrives større statslige udgifter til at huse hundredtusinder af flygtninge og migranter, der er kommet til landet de seneste år.

Tallene tyder på, at Tyskland er kommet sig over chokket efter briternes beslutning om brexit. Det skete ved en folkeafstemning i juni sidste år, hvor et flertal stemte for at trække Storbritannien ud af EU.

Som følge af den britiske folkeafstemning faldt væksten i tredje kvartal til kun 0,2 procent.

Generelt beskrives fremtidsudsigterne for tysk økonomi som lovende. Men økonomer har advaret om, at man endnu ikke ved, hvilken stramninger i verdenshandlen som USA's kommende præsident, Donald Trump, vil gennemføre.

Der er også usikkerhed forud for det franske præsidentvalg i april og juni.

/ritzau/dpa

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.