Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tysk kritik får Saudi-Arabien til at hjemkalde ambassadør

En kommentar fra Tysklands udenrigsminister får Saudi-Arabien til at kalde sin ambassadør hjem til samtale.

Tysklands Sigmar Gabriel betegnede tidligere på ugen på et pressemøde Saudi-Arabiens politik i regionen som eventyrisme. Reuters/Vasily Fedosenko/arkiv
Tysklands Sigmar Gabriel betegnede tidligere på ugen på et pressemøde Saudi-Arabiens politik i regionen som eventyrisme. Reuters/Vasily Fedosenko/arkiv

Berlin. Saudi-Arabien har tilbagekaldt sin ambassadør i Berlin. Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Tilbagekaldelsen sker, efter at den tyske udenrigsminister, Sigmar Gabriel, har kritiseret Saudi-Arabiens politik i regionen.

Gabriel betegnede tidligere på ugen på et pressemøde Saudi-Arabiens politik i regionen som "eventyrisme".

Den tyske udenrigsminister sagde også, at Libanons afgåede premierminister, Saad al-Hariri, blev holdt i Saudi-Arabien mod sin vilje.

- Kongeriget betragter sådanne tilfældige kommentarer, som er baseret på falske informationer, som noget, der ikke understøtter stabilitet i regionen. Det repræsenterer ikke den position, som den venlige tyske regering indtager, siger en kilde i udenrigsministeriet til det saudiarabiske nyhedsbureau SPA.

Sigmar Gabriels kommentar faldt efter et møde med Libanons udenrigsminister, Jubran Bassil.

- Den tyske regering bliver af kongeriget betragtet som en pålidelig partner i kampen mod terrorisme og ekstremisme, siger kilden i udenrigsministeriet.

Saad al-Hariri opholdt sig indtil fredag i Saudi-Arabien. Libanesiske medier bekræfter, at den tidligere premierminister nu er på vej til Frankrig.

Her skal han mødes med den franske præsident, Emmanuel Macron.

Saad al-Hariri meddelte i en tv-transmitteret tale 4. november, at han trådte tilbage. Han befandt sig i Saudi-Arabien, da han talte til det libanesiske folk.

I sin tale begrundede han blandt andet sin afgang med, at han følte sig truet på livet.

Den forklaring blev dog ikke godtaget i Libanon, hvor man har krævet at få premierministeren retur.

I Libanon har der i stedet været mistanke om, at Saudi-Arabien har tilbageholdt al-Hariri, så han kan tjene saudiernes politiske dagsorden.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.