Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyrkisk politi anholder tyrkisk politi

Aflytningssag med tråde til magtfuld islamisk prædikant i USA sender 20 tyrkiske politifolk bag tremmer.

TYRKIET: Tyrkisk politi har anholdt 20 politifolk, der anklages for ulovlig aflytning af politikere.

Ifølge BBC har anholdelserne forbindelse med en tilsvarende arrestationsbølge, der rullede over Tyrkiet i 2014.

Den tyrkiske regering beskylder den indflydelsesrige Gülen-bevægelse, der er en verdensomspændende islamisk organisation med den tyrkisk-fødte prædikant Fethullah Gülen i spidsen, for at stå bag aflytningerne.

Fethullah Gülen, der sidder i selvvalgt eksil i USA, hjalp i sin tid nuværende præsident Erdogan til magten som premierminister, men de to blev siden fjender, fordi Erdogan så ham som en konkurrent. Præsident Erdogan har siden slået ned på de skoler, Gülen-bevægelsen driver.

Den såkaldte Gülen-bevægelse kontrollerer flere af Tyrkiets vigtige medier og har betydelig indflydelse i politi, retsvæsen og dele af embedsværket, og de tyrkiske myndigheder har udstedt en arrestordre mod Fethullah Gülen.

Erdogan menes ifølge BBC selv at have været mål for aflytning, og sidste år blev 13 anholdt for at have udført ulovlig aflytning.

Erdogan har ofte beskyldt Fethullah Gülen og hans bevægelse for at etablere en parallelstat inden for politi og retsvæsen.

Gülen-bevægelsen har sat speciel fokus på korruptionen i landet, og sidste februar blev båndoptagelser med Erdogans søn offentliggjort, hvor præsidenten instruerer sin søn om at genne 36 millioner dollar af vejen.

Erdogan afviste prompte båndoptagelserne som falsknerier.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.