Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyrkisk oppositionsparti dropper planer om boykot

Det største oppositionsparti, CHP, vil have en ny folkeafstemning, men dropper at trække sig fra parlamentet.

Tilhængere af oppositionspartiet CHP synger slagsange under en demonstration uden for en retsbygning i Istanbul tirsdag. CHP mener, at resultatet af søndagens folkeafstemning bør annulleres. Scanpix/Ozan Kose
Tilhængere af oppositionspartiet CHP synger slagsange under en demonstration uden for en retsbygning i Istanbul tirsdag. CHP mener, at resultatet af søndagens folkeafstemning bør annulleres. Scanpix/Ozan Kose

Tyrkiets største oppositionsparti, Det Republikanske Folkeparti (CHP), har besluttet at blive i parlamentet, siger en partitalsmand til tv-stationen CNN Türk.

Tidligere på dagen meddelte partiet, at det overvejede at trække sig fra parlamentet i protest mod uregelmæssigheder ved søndagens folkeafstemning.

CHP har ytret krav om, at folkeafstemningen går om.

Partiets leder, Kemal Kilicdaroglu, siger, at folkets vilje ikke blev respekteret.

En anden oppositionspolitiker, den højreorienterede Sinan Ogan, siger til det tyske nyhedsbureau dpa, at under "normale omstændigheder" ville nej-siden have vundet.

To internationale observatørgrupper har rettet en svidende kritik mod den tyrkiske folkeafstemning, der vil give præsidenten meget stor magt.

Den lever ikke op til en demokratisk afstemning, konstaterer de to observatørgrupper.

Der blev ifølge Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) og Europarådets Parlamentariske Forsamling "spillet på en ulige bane" ved afstemningen søndag.

Tyrkiets valgkommission ventes inden længe at tage en beslutning på baggrund af de klager, der er indgivet over folkeafstemningen.

EU-Kommissionen har opfordret Tyrkiet til at foretage en grundig undersøgelse af beskyldningerne om uregelmæssigheder.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.