Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyrkisk opposition: Der bliver svindlet med valgresultat

Den tyrkiske opposition mener ikke, at alt er gået efter bogen ved søndagens folkeafstemning i Tyrkiet.

Den tyrkiske opposition kritiserer Recep Tayyip Erdogan for at forsøge at opnå et enmandsregime ved valget i Tyrkiet. Scanpix/Ozan Kose
Den tyrkiske opposition kritiserer Recep Tayyip Erdogan for at forsøge at opnå et enmandsregime ved valget i Tyrkiet. Scanpix/Ozan Kose

Den tyrkiske opposition mener, at søndagens folkeafstemning i Tyrkiet har været præget af flere former for valgsvindel.

Erdal Aksunger, der er næstformand i oppositionspartiet Det Republikanske Folkeparti (CHP), siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at hans parti vil kræve op til 60 procent af stemmerne talt om.

Ifølge AP er det kun 37 procent af stemmerne, CHP vil have genoptalt.

»Mange ulovlige handlinger bliver begået til gavn for regeringen,« siger Aksunger til Reuters.

Det har blandt andet ført til stor kritik fra oppositionen, at en række stemmesedler, der ikke er blevet behørigt stemplet, angiveligt er blevet talt med i resultatet.

Og det har også fået en anden af oppositionspartiets næstformænd, Bulent Tezcan, til at reagere.

»Vi er klar til at retsforfølge dem. Hvis uregelmæssighederne ikke bliver rettet, vil der være en alvorlig diskussion om valgets legitimitet,« siger Tezcan.

»Den tyrkiske valgkommission har fejlet ved at tillade svindel i folkeafstemningen,« lyder det videre fra Tezcan.

Med omkring 98 procent af stemmerne optalt har 51,31 procent af de tyrkiske vælgere stemt ja ved afstemningen.

Her stemmes der om, hvorvidt landets præsident skal have flere beføjelser, end han har i dag.

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, stemte tidligere søndag i landets hovedstad, Ankara, sammen med sin kone. Her understregede han, at søndagens folkeafstemning er særlig for Tyrkiet.

»Vi har før haft folkeafstemninger. Men denne folkeafstemning er et valg om forandring og transformation til et nyt administrativt system i den tyrkiske republik.«

Den tyrkiske oppositionsleder Kemal Kilicdaroglu fra partiet CHP har kritiseret Erdogan for at forsøge at opnå et enkeltmandsregime.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.