Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyrkiets valgkommission gennemgår klager over afstemning

Indkomne klager og appeller om annullering af Tyrkiets folkeafstemning vil blive behandlet af valgkommission.

Demonstranter i en protestmarch i Istanbul tirsdag. Præsident Recep Tayyip Erdogan har afvist alle beskyldninger om, at der har været problemer med folkeafstemningen om vidtrækkende forfatningsændringer.
Demonstranter i en protestmarch i Istanbul tirsdag. Præsident Recep Tayyip Erdogan har afvist alle beskyldninger om, at der har været problemer med folkeafstemningen om vidtrækkende forfatningsændringer.

Tyrkiets Øverste Valgkommission (YSK) vil onsdag evaluere indkomne klager og appeller om at annullere en folkeafstemning om vidtrækkende forfatningsændringer. Det rapporterer tv-stationen NTV.

NTV citerer valgkommissionens leder for oplysningerne.

Oppositionspartier indledte tirsdag en kamp for at få annulleret den omstridte folkeafstemning. Den vil sikre landets præsident vidtrækkende beføjelser fra 2019.

Ændringerne indebærer blandt andet, at præsidenten vil kunne opløse parlamentet, og at premierministerposten afskaffes.

Der er blandt andet kommet klager fra den tyrkiske sammenslutning af advokater. De siger, at det ikke var lovligt, da valgkommissionen under folkeafstemningen tillod stemmesedler, som ikke var påført et stempel fra myndighederne.

Det kan have påvirket resultatet, siger advokaterne.

Det Republikanske Folkeparti har formelt anmodet om, at afstemningens resultat bliver ophævet.

Præsident Recep Tayyip Erdogan og hans regering har afvist alle beskyldninger om, at der har været problemer med afstemningen.

Tyrkiets parlament stemte tirsdag for at forlænge undtagelsestilstanden i landet med tre måneder. Den varer nu frem til midten af juli.

Det betyder, at Tyrkiet til sommer har været i undtagelsestilstand i et år. Nødretten blev indført efter et mislykket kupforsøg i juli 2016.

Menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch havde på forhånd advaret parlamentet i hovedstaden Ankara mod at forlænge undtagelsestilstanden. Organisationen mener, at det "vil medføre yderligere fare for menneskerettigheder og retssystemet, som i forvejen er blevet slemt medtaget i Tyrkiet".

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.