Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyrkiet udskifter sine tre øverste militære ledere

Tyrkiets tre værnschefer er udskiftet. Angiveligt er der ikke tale om en udrensning i kølvandet af kupforsøg.

Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogans talsmand afslører at de tre ledere for den tyrkiske flåde, hær og luftvåben ikke fremover vil have disse poster. Det sker efter et langt møde i Ankara, med flere af den tyrkiske hærs øverste befalingsmænd.
Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogans talsmand afslører at de tre ledere for den tyrkiske flåde, hær og luftvåben ikke fremover vil have disse poster. Det sker efter et langt møde i Ankara, med flere af den tyrkiske hærs øverste befalingsmænd.

Ankara. Tyrkiet har udskiftet landets tre militære topledere.

Det drejer sig om de øverstkommanderende for hæren, flåden og luftvåbnet.

Det oplyser præsident Recep Tayyip Erdogans talsmand ifølge nyhedsbureauet dpa.

Tilsyneladende er beslutningen ikke led i den store udrensning, som Erdogan har gennemført i militæret siden et mislykket kupforsøg mod ham og hans regering i juli 2016.

Talsmand Ibrahim Kalin oplyser således, at de tre værnschefers embedsperioder er udløbet og ikke vil blive forlænget.

Bortset fra offentliggørelsen af navnene på de tre, der er forfremmet til at lede de tre værn fremover, er der ikke yderligere oplysninger om udskiftningerne, skriver nyhedsbureauet AP.

Beslutningen blev taget efter et flere timer langt møde i Ankara under ledelse af premierminister Binali Yildirim.

Militærets stabschef, general Hulusi Akar, beholder sin stilling.

Siden det mislykkede kupforsøg for godt et år siden er 151 generaler blevet anholdt sammen med 1600 andre officerer, oplyste indenrigsminister Efkan Ala i sidste måned.

Desuden er næsten 20 admiraler blevet fjernet fra deres poster.

I alt er omkring 5200 militærfolk, deriblandt også flere menige soldater, blevet anholdt. De mistænkes for at have støttet eller deltaget i forsøget på at afsætte præsidenten og regeringen.

Tirsdag blev der i hovedstaden Ankara indledt en retssag mod næsten 500 tyrkere, der er anklaget for at have taget del i det fejlslagne militærkup.

Flere af de tiltalte risikerer fængsel på livstid. Præsident Erdogan har imidlertid også truet med at genindføre dødsstraf i forbindelse med retsopgøret.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.