Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyrkiet udfører nye massefyringer og forbyder datingshows

Næsten 4000 offentligt ansatte i Tyrkiet er lørdag blevet fyret efter dekret fra regeringen.

Recep Tayyip Erdogan.
Recep Tayyip Erdogan.

Istanbul. De tyrkiske myndigheder har fjernet mere end 3900 personer fra deres stillinger som offentligt ansatte. Det oplyser den tyrkiske regering.

Fyringerne kommer som følge af et dekret. Ifølge Reuters er det anden gang, der beordres massefyringer, siden en folkeafstemning i april om at give den tyrkiske præsident øgede beføjelser.

I juli sidste år forsøgte dele af militæret i Tyrkiet at fjerne præsident Recep Tayyip Erdogan fra hans post. Forsøget slog fejl. 240 mennesker, hvoraf de fleste var civile, mistede livet, mens forsøget stod på.

Siden har præsidenten anklaget sin rival Fethullah Gülen, der er i eksil i USA, for at stå bag.

Lørdagens fyringer involverer personale i både det tyrkiske militær, politi og justitsministerium.

I justitsministeriet er 1127 ansatte smidt ud. Der er blandt andet fængselsvagter blandt de fyrede.

Derudover er 484 fra landets universiteter og 201 fra ministeriet for religiøse affærer blandt de fyrede.

De fyrede har ifølge regeringen mistet deres job, fordi de har forbindelser til "terrororganisationer og strukturer, der udgør en trussel mod Tyrkiets sikkerhed".

I samme forbindelse er tv-programmer, hvor personer forsøger at finde en kæreste eller på anden måde dater, gjort forbudt ved et dekret. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- For radio- og tv-kanaler, kan programmer, hvor mennesker introduceres for at finde en ven ... ikke tillades, står der i dekretet ifølge AFP.

Den tyrkiske regering har tidligere indikeret, at den var tilhænger af et sådan forbud mod de populære datingprogrammer.

Beføjelserne til at indføre et sådan forbud stammer fra den undtagelsestilstand, som stadig er gældende et år efter kupforsøget.

I alt er omkring 120.000 mennesker suspenderet i både den offentlige og private sektor i forbindelse med kupforsøget. Mere end 40.000 er blevet arresteret på samme baggrund.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.