Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyrkiet øger militært samarbejde med Frankrig og Italien

Under Erdogans besøg i Frankrig skriver Tyrkiet under på en militær kontrakt, der løber 18 måneder frem.

Under Erdogans besøg i Frankrig skriver Tyrkiet under på en militær kontrakt, der løber 18 måneder frem.
Under Erdogans besøg i Frankrig skriver Tyrkiet under på en militær kontrakt, der løber 18 måneder frem.

Tyrkiet tager skridt til et nærmere forsvarssamarbejde med Frankrig og Italien.

Fredag underskrev landet en kontrakt om forundersøgelser til en produktion af et langtrækkende luft- og missilforsvarssystem.

»Tyrkiet valgte det fransk-italienske Eurosam konsortium som samarbejdspartner. «

Det meddeler Eurosam i en erklæring.

Kontrakten, der foreløbigt rækker 18 måneder frem, blev indgået, mens Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, ventede sin tyrkiske modpart, Recep Tayyip Erdogan, til drøftelser i Paris.

»Missilprogrammet skal ifølge planen være færdigt i midten af det næste årti. Det skal beskytte Tyrkiet mod trusler fra stealthfly, droner og missiler,« skriver Eurosam.

»De fælles aktiviteter ventes at understøtte Tyrkiets luft- og missiludviklingsprogram samtidig med, at det åbner muligheder for eksport og tættere samarbejde mellem Tyrkiet, Italien og Frankrig,« pointerer Eurosam videre.

Konsortiet består af den europæiske missilproducent Mbda, som er et joint venture mellem Airbus og Leonardo i Italien samt det britiske BAE Systems og det franske Thales.

Erdogan gjorde det tidligere fredag klart, at han vil drøfte forsvarssamarbejde med det Nato-allierede Frankrig under sit besøg i Paris.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.