Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyrkiet får NATO-missilskjold

NATO-landene vil installere et missilforsvarssystem i Tyrkiet, der skal opsnappe granater fra Syrien. NATO har endnu ikke bekræftet.

TYRKIET: Medlemslandene i NATO er blevet enige om at forsyne Tyrkiet med et missilforsvarssystem døbt Patriot, der skal fungere som værn mod truslen fra det krigsplagede naboland Syrien. Det oplyser den tyrkiske udenrigsminister, Ahmet Davutoglu, tirsdag ifølge Reuters. En oplysning, der endnu ikke er bekræftet af NATO.

Tyrkiet har i den seneste tid rådført sig med sine allierede i NATO om, hvad der skal gøres for at sikre landets 900 kilometer lange grænsen til Syrien, hvor flere mortérgranater er blevet affyret mod tyrkisk territorium. Frygten har været og er stadig, at den syriske borgerkrig breder sig til andre lande i regionen.

- De lande, som forsyner NATO med Patriot-systemer, er allerede kendte, og vi har indgået en aftale med disse lande. Den officielle anmodning vil blive klaret så hurtigt som muligt, siger Ahmet Davutoglu på et pressemøde ifølge Reuters.

Det er kun USA, Holland og Tyskland, som råder over Patriot-systemet, og Tyskland understregede i sidste uge, at man vil tage stilling til forespørgslen »med solidaritet«.

NATOs generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, sagde mandag, at et muligt missilforsvarssystem i Tyrkiet udelukkende skal ses som et værn mod mortérgranater - ikke et forsøg på en flyveforbudszone over Syrien.

Syriske oprørsgrupper, der kæmper mod præsident Bashar al-Assads styrker, har i de seneste uger erobret flere strategiske områder i landet, men de er stort set forsvarsløse, når Assad sender sine krigsfly på vingerne.

Flere oprørsgrupper har appelleret til en internationalt håndhævet flyveforbudszone, som man så det i Libyen i fjor, da det lykkedes oprørere at vælte landets enevældige leder, Muammar Gaddafi,

En time efter den tyrkiske annoncering stormede syriske oprørere en Assad-kontrolleret flyvestation nær grænsen til Tyrkiet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.