Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyrkiet afviser russisk missil-frygt

NATO-missilerne ved den syriske grænse skal udelukkende bruges til forsvar, lyder det fra det tyrkiske militær, som dermed forsøger at berolige Rusland og Iran.

TYRKIET: Patriot-missilerne langs Tyrkiets grænse til Syrien er ikke første skridt på vejen til en flyveforbudszone. Sådan lyder den beroligende melding fra det tyrkiske militær til det syriske regime og dets allierede, Iran og Rusland.

Tyrkerne fik i sidste uge grønt lys fra NATO til at opstille jord-til-luft-missiler ved grænsen for at beskytte sig mod luft- og raketangreb fra Syrien. Og det er det eneste formål, understreger Tyrkiets militærledelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Opstillingen af et missilforsvar sker kun for at imødegå en luft- eller missiltrussel med oprindelse i Syrien. Det er helt udelukket, at missilforsvaret skal bruges i forbindelse med et angreb eller til at skabe en flyveforbudszone, lyder det i en officiel udtalelse fra militæret.

Det vil givetvis skuffe de syriske oprørere, der i månedsvis har appelleret til de vestlige lande om at indføre en flyveforbudszone over Syrien, hvor regeringen bruger kampfly til at bombardere oprørernes stillinger. I forbindelse med borgerkrigen i Libyen indførte NATO et flyveforbud, som blev håndhævet af blandt andet danske F16-fly, men i denne omgang stritter medlemslandene imod i frygt for at blive trukket ind i den blodige konflikt.

Tyrkiet støtter oprøret i Syrien, men indtil videre har regeringen afholdt sig fra at yde militær hjælp til Assad-regimets modstandere. Ved flere tilfælde er der blevet sendt raketter fra Syrien ind over grænsen til Tyrkiet, og derfor ser regeringen sig nødsaget til at styrke forsvaret.

Tyrkerne har to gange tidligere stillet NATOs Patriot-missiler op ved sine grænser. Det skete i forbindelse med de to golfkrige i 1991 og 2003.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.