Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyrefægter i ble fik sit livs første kamp - og så brød helvede løs

Francisco Rivera videreførte sin families tradition. Det skulle han måske ikke have gjort.

Den spanske matador ser nu også en olm?offentlighed i øjnene, efter han lagde et foto på Instagram forestillende ham selv med datteren på armen
Den spanske matador ser nu også en olm?offentlighed i øjnene, efter han lagde et foto på Instagram forestillende ham selv med datteren på armen

BARCELONA: Det har stået på i generationer – i hvert fald i nogle tyrefægterfamilier: Når en matador bliver far, gennemfører han i løbet af barnets første leveår en kamp mod en tyrekalv med sit afkom på armen eller skuldrene. Det foregår i sagens natur under private former, og ingen havde taget videre notits af traditionen, før Francisco Rivera i søndags fik den – set i bakspejlet – noget tvivlsomme idé at offentliggøre et billede fra »indvielsesritualet« for sin blot fem måneder gamle datter på Instagram.

»Debut for Carmen, femte generation af tyrefægtere i vores familie,« skrev Rivera, der er søn og barnebarn af legenderne Paquirri og Antonio Ordoñez, stolt under sit billede, og så brød helvede løs.

Med lynets hast kastede en hærskare af internetbrugere sig over tyrefægteren. Enkelte følte sig oven i købet foranlediget til at true ham på livet, som sikrede man bedst lille Carmens tarv ved at gøre hende faderløs.

Adfærd fra en anden tid

Den reaktion havde Rivera givetvis regnet med. Mere overraskende er det, at også flere myndigheder har valgt at gå ind i sagen – heriblandt Spaniens konservative regering, der ellers ikke interesserer sig overvældende for hverken børne- eller dyreværnsspørgsmål.

»Det er under ingen omstændigheder acceptabelt at udsætte en mindreårig for den risiko, og faderen burde tænke sig om,« lød det tirsdag fra sundhedsminister Antonio Alonso. Kort efter besluttede anklagemyndigheden at indlede en efterforskning.

Imens føler los taurinos sig endnu en gang forfulgt. Adskillige af Riveras kolleger har som sympatiaktion offentliggjort lignende foto med deres børn, og tyrefægterkritikere har talt hans sag i aviserne.

»Hvorfor er det i orden, at forældre lader deres børn deltage i farlige aktiviteter som de catalanske mennesketårne eller tillader, at videospil æder deres hjerne op,« spørger Antonio Loca i El País og svarer selv:

»Det er selvfølgelig, fordi ingen politisk ukorrekte tyre er involverede.«

Tja, eller også handler det om, at tålmodigheden med tyrefægtningens tidslomme af adfærd fra en anden tid er ved at slippe op. Ifølge en meningsmåling offentliggjort kort før jul er kun 19 pct. af spanierne tilhængere af den såkaldte nationalfest.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.