Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tweets viser iranere bryde ind på saudi-ambassade

Iranerne protesterer over, at Saudi-Arabien har henrettet den højtstående shiamuslimske leder Nimr al-Nimr.

Teheran: Iranske demonstranter er brudt ind på den Saudi Arabiske ambassade i Teheran. Det viser tweets ifølge nyhedsbureauet Reuters.

På Twitter kan man se demonstranter sætte ild til bygningen. De demonstrerer over Saudi-Arabiens henrettelse af den højtstående shiamuslimske leder Nimr al-Nimr lørdag.

Det er blandt andet iranske journalister fra nyhedsbureauer og aviser, som har delt billeder på Twitter.

Efterfølgende tweets viser, at politiet fjerner demonstranter fra ambassaden. Det iranske udenrigsministerium har ifølge Reuters anmodet demonstranterne om ikke at angribe ambassaden.

Urolighederne skyldes efter alt at dømme, at Saudi-Arabien lørdag har halshugget 47 dømte terrorister, heriblandt Nimr al-Nimr og tre andre shiamuslimer. Den shiamuslimske lærde blev anholdt i 2012 og var kendt som kritiker af det saudiarabiske styre.

Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, har på Twitter lørdag skrevet en hyldest til Nimr.

- Vækkelse kan ikke undertrykkes, hedder det i tweedet fra Khameneis engelsksprogede twitterkonto ved siden af et fotografi af Nimr.

Khameneis website har også et billede, der sammenligner Saudi-Arabien med ekstremistgruppen Islamisk Stat, som hævdes begge at henrette deres modstandere.

Iraks premierminister, Haider al-Abadi, har lørdag på sin officielle Facebook-konto sagt, at henrettelsen af Nimr vil have følgevirkninger for hele regionen:

- Det voldsomme chok over nyheden om henrettelsen vil ikke føre til andet end mere ødelæggelse.

- Overtrædelse af menneskerettigheder vil få konsekvenser for sikkerheden, stabiliteten og det sociale netværk blandt folk i regionen, tilføjer han.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.