Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tweet om Orlando-skyderi skaber røre i Storbritannien

Det er skamfuldt at bruge Orlando-skyderi i kampagne mod EU-medlemskab, lyder det fra britiske EU-tilhængere.

Verden over sørges der over ofrene, som blev dræbt ved skudattentatet på en natklub i Orlando i Florida. Her i Sydkorea. Reuters/Kim Hong-ji
Verden over sørges der over ofrene, som blev dræbt ved skudattentatet på en natklub i Orlando i Florida. Her i Sydkorea. Reuters/Kim Hong-ji

Et tweet har mandag skabt forargelse blandt tilhængere af det britiske EU-medlemskab.

En gruppe, som kæmper for, at Storbritannien forlader EU-samarbejdet, hævdede på Twitter, at det ville føre til hændelser som weekendens blodige skyderi på en natklub i Orlando i USA, hvis Storbritannien efter folkeafstemningen 23. juni stadig er en del af EU.

Tweetet kommer fra twitterprofilen @LeaveEUOfficiel, som gruppen Leave.EU (Forlad.EU, red.) står bag.

- Islamistisk ekstremisme er en alvorlig trussel mod vores liv. Gør noget nu, før vi inden længe vil se en hændelse som den i Orlando, lød tweetet.

Der gik dog kun en time, før det var fjernet igen, men på det tidspunkt havde flere britiske EU-tilhængere allerede nået at reagere.

Den britiske uddannelsesminister, som støtter premierminister David Cameron i, at Storbritannien bør blive i EU, reagerede ved selv at sende et tweet afsted.

- Det her er virkelig skamfuldt, skrev han.

Hilary Benn, som er udenrigsordfører for oppositionspartiet Labour, og som også støtter et fortsat medlemskab, kalder tweetet "skamfuldt og kujonagtigt".

- Vores bedste beskyttelse mod terror er at stå sammen, uanset om det er i Orlando, Paris eller Bruxelles, tweetede han og refererede til terrorangrebene i de to europæiske hovedstader, som tilsammen kostede flere end 150 mennesker livet.

Med ti dage til folkeafstemningen i Storbritannien viser meningsmålinger, at befolkningen stort set er delt lige imellem at blive i eller forlade EU.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.