Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

TV-station sagsøgt efter sexmisbrug

BBC bliver sagsøgt oven på sexanklagerne mod TV-stationens tidligere stjerne, Jimmy Savile.

Jimmy Savile fotograferet få år inden sin død. En feteret stjerne, børnenes ven og beskytter.
Jimmy Savile fotograferet få år inden sin død. En feteret stjerne, børnenes ven og beskytter.

STORBRITANNIEN: Den hæderkronede britiske TV-station BBC har fået et søgsmål på halsen oven på sagen om seksuelt misbrug, som stationens feterede studievært Jimmy Savile angiveligt stod bag i en årrække.

Det oplyser BBC selv på sin hjemmeside.

Søgsmålet er også rettet mod boet efter den nu afdøde Savile, som ifølge anklagerne stod bag mindst 34 tilfælde af voldtægt.

Advokaten Alan Collins oplyser, at den britiske Højesteret har udstedt en stævning på vegne af 31 påståede ofre. Han oplyser, at anklagerne går på alt fra »uhensigtsmæssig adfærd til alvorligt seksuelt misbrug«. Advokaten fortæller desuden, at antallet af personer, der kontakter hans advokatfirma med sexanklager mod Savile, vokser dag for dag.

Skandalen begyndte at rulle sidste år, da britiske aviser kunne fortælle, at op til 10 kvinder havde erklæret, at de var blevet misbrugt eller voldtaget af TV-stjernen i 1960erne og 1970erne.

I begyndelsen af 2013 kortlagde rapporten »Giv ofrene en stemme«, at Savile skulle stå bag mindst 214 seksuelle forbrydelser, heraf 34 fuldbyrdede voldtægter.

I løbet af de 50 år, hvor misbruget stod på, misbrugte den engang så populære mediemand angiveligt børn helt ned til otteårsalderen, men i flere tilfælde forgreb han sig også på voksne, det ældste offer var ifølge rapporten 47 år. Forbrydelserne fandt blandt andet sted på flere hospitaler, på et hospice og på Saviles tidligere arbejdsplads BBC, og misbruget kan dateres helt tilbage til 1955.

I alt 450 personer havde i midten af januar henvendt sig med sexanklager mod Jimmy Savile.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.