Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tusindvis civile strømmer ud af Ghouta

Over 200 personer har torsdag forladt en belejret by i Ghouta i en byttehandel med den syriske regering.

Syriske regeringstropper kører motorcykler forbi buser, der venter ved indgangen til Harasta i den østlige del af Ghouta. Busserne indholder oprørere og deres familier, som har fået lov til at forlade byen i en byttehandel, hvor 13 regeringssoldater blev løsladt af rebellerne.
Syriske regeringstropper kører motorcykler forbi buser, der venter ved indgangen til Harasta i den østlige del af Ghouta. Busserne indholder oprørere og deres familier, som har fået lov til at forlade byen i en byttehandel, hvor 13 regeringssoldater blev løsladt af rebellerne.

Damaskus. Den syriske regering kæmper sig til større landområder i det østlige Ghouta, mens civile strømmer ud af de sønderbombede byer i området.

Området ligger tæt ved Syriens hovedstad, Damaskus, og har hidtil været under oprørernes kontrol.

Men efter voldsomme regeringsangreb, der har stået på siden begyndelsen af februar, bliver oprørerne presset ud af området.

Mere end 1500 personer er blevet dræbt i kampe indtil nu, og der er talrige rapporter om civile, der flygter.

Ifølge et vidne, som nyhedsbureauet Reuters har talt med, er 15 busser torsdag kørt ud byen Harasta med oprørere og deres familier.

Syrisk stats-tv har rapporteret, at der er tale om 27 militante personer og 182 civile.

De over 200 personer har fået lov til at forlade byen i en byttehandel med den syriske regering.

Regeringen har fået 13 tilbageholdte syriske soldater til gengæld for, at oprørerne og deres familier kan flygte.

Evakueringen er en del af en større aftale, efter oprørere har overgivet sig i Harasta.

Aftalen om overgivelse af Harasta efterlader byen Douma i Ghouta, som den eneste større by i Ghouta-området, som oprørere holder fast i.

Mere end 4000 oprørere og civile er flygtet til Douma ifølge det britisk baserede Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr).

Eneste andet område, som oprørere har kontrol over i Ghouta, er en lille samling af små byer i det østlige Ghouta - byerne Jobar, Ein Terma, Arbin og Zamalka.

I alt skal 1500 oprørere og 6000 civile transporteres ud af Ghouta og flyttes til den oprørskontrollerede provins Idlib, som en del af en aftale med den syriske regering, ifølge BBC.

Russisk militær oplyser ifølge det russiske nyhedsbureau RIA, at mere end 5000 civile skal have forladt Ghouta torsdag.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.