Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tusinder evakueres: USAs højeste dæmning kan kollapse

USAs højeste dæmning kan kollapse, frygter myndigheder. Mindst 130.000 mennesker nær Oroville-dæmningen i Californien er blevet beordret til at evakuere.

130.000 mennesker evakueres fra området omkring Oroville-dæmningen i Californien. Der er frygt for kollaps. Handout/Reuters
130.000 mennesker evakueres fra området omkring Oroville-dæmningen i Californien. Der er frygt for kollaps. Handout/Reuters

»Dette er ikke en øvelse. Dette er ikke en øvelse. Dette er ikke en øvelse.«

Det var ordene, da sheriffen på Facebook beordrede evakuering af Butte County søndag aften.

Da begyndte vand for første gang i dæmningens historie, at løbe over nødoverløbsrenden på USAs højeste dæmning. Det skriver AP.

Myndigheder har siden bedt 188.000 mennesker i området omkring Oroville-dæmningen i Californien om at evakuere. Der er frygt for, at dæmningen kan kollapse og give Oroville-floden frit løb.

Myndighederne sendte en advarsel ud søndag eftermiddag om, at dæmningen kunne kollapse i løbet af en time. Det er endnu ikke sket, men nu er beboerne i området omkring dæmningen ved at evakuere

Oroville-dæmningen er den højeste dæmning i USA og Oroville-floden en af de største menneskeskabte flode i Californien.

Klokken 07:15 dansk tid sagde myndighederne, at der ikke længere løber vand over renden. Evakueringen står dog ved magt indtil mere information bliver analyseret, skriver AP.

 

Opdateret: Guvernøren i Californien, Jerry Brown, har udstedt en ordre om en nødsituation og 23.000 soldater er blevet bedt om at være klar til at melde sig til tjeneste, hvis det bliver nødvendigt. Ifølge AP er det ikke sket siden 1992.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.