Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tunesere protesterer for bedre levevilkår på årsdag for Det Arabiske Forår

Flere hundrede demonstranter er på gaden i Tunesien i protest mod stigende priser og hævede skatter.

Syv år efter at Det Arabiske Forår ramte Tunesien, er demokrati kommet til landet. Men økonomien halter stadig bagefter. Derfor går tuneserne på gaden igen. Scanpix/Fethi Belaid
Syv år efter at Det Arabiske Forår ramte Tunesien, er demokrati kommet til landet. Men økonomien halter stadig bagefter. Derfor går tuneserne på gaden igen. Scanpix/Fethi Belaid

Tunis. Syv år efter at Det Arabiske Forår ramte Tunesien, er hovedstadens gader igen fyldt med flere hundrede demonstranter, der kræver bedre levevilkår.

- Vi har kun vundet ytringsfrihed oven på revolutionen i 2011.

- Vi vil blive i gaderne, til vi vinder økonomiske rettigheder, ligesom vi har vores frihed, sagde Fouad, der var en af de fremmødte ved et fagforeningshovedkvarter.

14. januar 2011 flygtede Tunesiens mangeårige leder præsident Zine el-Abidine Ben Ali ud af landet efter voldelige protester.

Selv om der efterfølgende er kommet demokrati til det nordafrikanske land, har der den seneste uge været stor uro i Tunis' gader.

Væbnet med det tunesiske flag og sloganet fra Det Arabiske Forår "Arbejde, frihed og værdighed", har indbyggere demonstreret mod, at den tunesiske regering øger priser og hæver skatter for at begrænse et underskud på statsbudgettet.

Det er blandt andet på benzinpriser, skatter på biler, telefonopkald, internet og hoteller, at landets indbyggere vil se en prisstigning.

Det har skabt vrede, da økonomien er under pres. Arbejdsløshed og fattigdom er udbredt, og inflationen er omkring ni procent.

De første demonstranter gik på gaden mandag, og flere gange er det endt i vold. En demonstrant er blevet dræbt, mens næsten 100 medlemmer af sikkerhedsstyrkerne er blevet såret den seneste uge.

Lørdag meldte regeringen ud, at der kommer en hjælpepakke til de fattigste i Tunesien samt til de cirka 15 procent af tuneserne, der er arbejdsløse.

Der har ikke været meldinger om sårede søndag, hvor protesterne er forløbet roligt.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.