Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tsunamioffer fundet i live efter syv år

En 15-årig pige, der forsvandt under den altødelæggende tsunami, der ramte Sydøstasien 26.december i 2004, er fundet i live efter syv år.

14-årige Mary Yuranda (th.) sidder her sammen med sin far Tarmius i familiens hjem i Meulaboh i Aceh-provinsen i Indonesien. Hun forsvandt under tsunamien, der ramte blandt andre Indonesien 2. juledag i 2004.
14-årige Mary Yuranda (th.) sidder her sammen med sin far Tarmius i familiens hjem i Meulaboh i Aceh-provinsen i Indonesien. Hun forsvandt under tsunamien, der ramte blandt andre Indonesien 2. juledag i 2004.

Mary Yuranda, som pigen hedder, gik i onsdags ind på café i den indonesiske by Meulaboh. Her troede flere gæster, at pigen var tigger, fordi hun umiddelbart ikke sagde noget. Efter noget tid opdagede folk på cafeén, at der var noget mystisk ved pigen.

Hun fortalte, at hun var kommet med bus til byen fra et andet område i Indonesien, og hun var kommet for at vende hjem. Pigen vidste bare ikke, hvor hjem var. Hun kunne ikke huske navne på familiemedlemmer bortset fra en mand, der hed Ibrahim.

Det fik en mand på caféen til at tage pigen med hen til en af sine gode venner, der hedder Ibrahim. Han mistede et barnebarn under tsunamien, da barnet mistede grebet om sin mors hånd og flød væk i flodbølgen, som tsunamien udløste.

Ibrahim sendte bud efter sin datter og mand for at se pigen. Efter kort tid kunne alle tre konstatere qua et ar under det ene øje og flere modermærke, at Mary var deres pige, som de forlængst havde begravet.

Hvordan Mary overlevede, og hvor hun har været siden 2004, kan hun ikke selv svare på. Andet end, at hun har boet i provinsen Banda Aceh i Indonesien.

Det var et jordskælv i Det Indiske Ocean, der forårsagede tsunamien. Den kostede 225.000 mennesker livet i elleve lande og gjorde over en mio. mennesker hjemløs. Minimum 50 danskere - fortrinsvis på ferie i Thailand - døde, da en gigantisk flodbølge skyllede ind over land i flere thailandske områder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.