Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trumps talsmand undskylder Hitler-kommentar

Sean Spicer er igen kommet i problemer efter kontroversielle udtalelser. Denne gang om Assads kemiske våben.

Sean Spicer er igen kommet med kontroversielle udtalelser. Denne gang er det Assads brug af kemiske våben, som Spicer mener er værre end Adolf Hitlers.
Sean Spicer er igen kommet med kontroversielle udtalelser. Denne gang er det Assads brug af kemiske våben, som Spicer mener er værre end Adolf Hitlers.

Sean Spicer, der er pressetalsmand for den amerikanske præsident, Donald Trump, er igen kommet på glatis.

Talsmanden langede tirsdag ud efter præsident Bashar al-Assad og hans brug af kemiske våben i Syrien.

I sin kritik af Assad sagde Spicer, at end ikke Adolf Hitler brugte kemiske våben mod sin egen befolkning.

»Du havde en person så ussel som Hitler, der end ikke sank så dybt som at bruge kemiske våben,« sagde Spicer på et pressemøde, da han blev spurgt ind til Ruslands alliance med den syriske regering.

Nazisterne myrdede seks millioner jøder under Anden Verdenskrig. Mange af jøderne blev gasset ihjel i koncentrationslejre.

Siden på pressemødet blev Spicer spurgt ind til sin bemærkelsesværdige udtalelse, hvor han uddybede:

»Jeg tror, at når det kommer til saringas, så brugte han det ikke, han brugte ikke gas på samme måde mod sit eget folk, som Assad har gjort det,« sagde Spicer.

Senere tirsdag aften har Spicer så undskyldt for sine udtalelser.

»Det var en fejl. Jeg skulle ikke have gjort det, og jeg vil ikke gøre det igen,« siger Spicer til CNN.

Spicers udtalelser, der kommer samtidig med en række jødiske helligdage i påsken, har fået flere jødiske grupper og Holocaust-mindegrupper til at kritisere talsmanden.

»Sean Spicer mangler integriteten til at tjene som talsmand i Det Hvide Hus, og præsident Trump må fyre ham,« siger Steven Goldstein, direktør for Anna Frank Centeret for Gensidig Respekt.

Demokraternes leder i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, har heller ikke været sen til at fordømme Sean Spicer.

»Sean Spicer skal fyres, og præsidenten må med det samme tage afstand fra sin talspersons udsagn,« skriver hun i en pressemeddelelse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.