Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trumps søn skrev med WikiLeaks under præsidentvalgkamp

En række beskeder mellem præsident Trumps ældste søn og WikiLeaks er blevet frigivet mandag.

Donald Trump Jr. har været i kontakt med WikiLeaks under den amerikanske præsidentvalgkamp. Trump Jr. nedtoner episoden. Han beskylder en af udvalgene i Kongressen for at lække beskederne til pressen. Scanpix/Eduardo Munoz Alvarez/arkiv
Donald Trump Jr. har været i kontakt med WikiLeaks under den amerikanske præsidentvalgkamp. Trump Jr. nedtoner episoden. Han beskylder en af udvalgene i Kongressen for at lække beskederne til pressen. Scanpix/Eduardo Munoz Alvarez/arkiv

Washington. Donald Trump Jr., den ældste søn af USA's præsident, Donald Trump, skrev beskeder med personer fra hjemmesiden WikiLeaks under sidste års præsidentvalgkamp i USA.

Mediet The Atlantic skrev historien mandag aften amerikansk tid, og senere offentliggjorde Donald Trump Jr. selv beskederne på Twitter.

Der er tale om beskeder, der i sin tid blev sendt direkte på Twitter mellem Donald Trump Jr. og WikiLeaks' twitterkonto. Almindelige brugere kunne med andre ord ikke se dem.

Her beder WikiLeaks Trump Jr. om at sprede læk fra hjemmesiden. Der bliver også spurgt, om ikke han kan få fat i sin fars skattepapirer og give dem til WikiLeaks.

Tre gange svarer Trump Jr. på beskeder fra WikiLeaks, hvis man skal tro den korrespondance, han har offentliggjort.

På et tidspunkt spørger han, om rygterne om en kommende lækage er sande.

WikiLeaks offentliggjorde stjålne mails fra toppersoner hos Demokraterne under valgkampen i 2016.

Demokrater reagerede efter historien med beskyldninger mod Trump Jr. og Trump-lejren generelt.

- Dette demonstrerer igen villigheden fra højtstående personer i Trump-lejren til at tage imod hjælp fra udlandet, siger det demokratiske kongresmedlem Adam Schiff.

Den demokratiske senator Richard Blumenthal siger, at Senatets udvalg, som efterforsker mulig russisk indblanding i valget, bør få udleveret dokumenterne.

Trump Jr. nedtoner episoden. Han beskylder en af udvalgene for at lække beskederne til pressen.

- Her er alle beskederne til WikiLeaks (med mine tre sindsoprivende svar), som en af udvalgene i Kongressen har valgt at lække. Hvor ironisk!, skrev han mandag aften i et tweet.

Beskederne er allerede udleveret til de udvalg, der efterforsker, om Trumps lejr samarbejdede med Rusland under præsidentvalget.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.