Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trumps besøg i Texas går uden om oversvømmede Houston

Præsidentparret kommer tirsdag til delstaten Texas for at se hvordan redningsindsatsen efter storm forløber.

Arkivfoto. Præsidentparret kommer tirsdag til delstaten Texas for at se hvordan redningsindsatsen efter storm forløber.
Arkivfoto. Præsidentparret kommer tirsdag til delstaten Texas for at se hvordan redningsindsatsen efter storm forløber.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, vil sammen med sin hustru, Melania, tirsdag besøge byerne Corpus Cristi og Austin i det storm- og nedbørshærgede Texas.

Det skriver Reuters.

Corpus Cristi ligger ud til kysten syd for storbyen Houston, der nærmest er i undtagelsestilstand på grund af enorme mængder regn i området.

Kongressen i Washington ventes at godkende en betydelig økonomiske hjælpepakke til de tusindvis af mennesker, der har fået beskadiget deres bolig eller andet af oversvømmelser og vindstød.

Men Kongressen kan ikke vedtage en hjælpepakke, før Trump har fremsat et konkret forslag.

Præsidentparrets første stop på turen til Texas bliver Corpus Cristi.

Det var i nærheden af byen med cirka 325.000 indbyggere, at orkanen Harvey fredag gik i land og bragte historisk store regnskyl med sig.

I Corpus Cristi vil Trump og frue blive orienteret om redningsindsatsen, hvorefter de flyver videre til delstatshovedstaden Austin.

Her er en rundvisning i redningstjenestens indsatscenter planlagt efterfulgt af et møde med repræsentanter for delstatsregeringen.

 

Meteorologer forudser mere nedbør de kommende dage, og derfor vil oversvømmelserne i blandt andet Houston, blive endnu værre end de var mandag. Enkelte huse er omgivet af vand helt op til taget.

Omkring 2000 mennesker er indtil videre reddet fra oversvømmelserne. Men mange ringer fortsat til alarmcentralen og fortæller, at de er fanget i vandfyldte boliger.

Omkring 4000 personer deltager i indsatsen med at komme nødstedte til undsætning, som også inkluderer 600 både, omkring 500 specialkøretøjer og 14 helikoptere.

Myndighederne skønner, at Harvey har forårsaget skader for milliarder af dollar. Harvey bliver sammenlignet med orkanen Katrina, der anses for at være den dyreste naturkatastrofe i USA's historie.

Alene i skadeserstatninger udbetalte forsikringsselskaber efter Katrina ramte det sydlige del af USA i august 2005 næsten 81 milliarder dollar ifølge Bloomberg News.

Men totalt skønnes Katrina at have medført økonomiske på 140 milliarder dollar, viser en analyse fra genforsikringsselskabet Swiss Re ifølge Bloomberg.

Harvey gik i land sent fredag aften lokal tid som en kategori 4 orkan. Det er ifølge AFP den kraftigste orkan til at ramme Texas i over 50 år.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.