Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trumps advokat undviger domstols spørgsmål om indrejseforbud

En amerikansk appeldomstol forsøgte tirsdag at få svar på en række spørgsmål om Donald Trumps indrejseforbud.

En appeldomstol i San Francisco er tirsdag lokal tid ikke kommet frem til nogen afgørelse angående et omdiskuteret indrejseforbud.
En appeldomstol i San Francisco er tirsdag lokal tid ikke kommet frem til nogen afgørelse angående et omdiskuteret indrejseforbud.

En appeldomstol i San Francisco er tirsdag lokal tid ikke kommet frem til nogen afgørelse angående et omdiskuteret indrejseforbud.

Det skyldes blandt andet, at justitsministeriets advokat, August Flentje, ikke svarede konkret på en række spørgsmål.

Der ventes dog en afgørelse snarest, siger en af domstolens dommere.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har bedt appeldomstolen om at genoverveje en dom fra en føderal dommer, der har suspenderet præsidentens indrejseforbud.

Under tirsdagens høring indgik tre dommere i en telekonference, hvor de skulle høre argumenter for Donald Trumps indrejseforbud. Efterfølgende er det meningen, at dommerne skal tage stilling til dets skæbne.

Advokat August Flentje undveg dog flere gange spørgsmål fra dommerne.

Blandt andet skete det, da de tre dommere i ankedomstolen spurgte ind til, om myndighederne har knyttet immigranter fra nogen af de syv lande, som indrejseforbuddet gælder for, til terrorisme.

Flentje svarede blot, at USA's præsident har ret til at vurdere trusler mod nationens sikkerhed.

Dommerne spurgte også Flentje, hvilke beviser regeringen har, for at indrejseforbuddets syv berørte lande har bragt terrorisme til USA.

- Denne proces er gået meget hurtigt, sagde Flentje uden at give et konkret svar på spørgsmålet.

Indrejseforbuddet har til formål at forhindre "radikale, islamistiske terrorister" fra at komme til USA.

Statsadvokater fra delstaterne Washington og Minnesota har dog udfordret indrejseforbuddet.

De mener, at det skal ophæves permanent, fordi dekretet har "udløst kaos".

Donald Trump indførte 27. januar det midlertidige indrejseforbud mod borgere fra Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen.

Uanset udfaldet i San Francisco kan afgørelsen ankes til Højesteret.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.