Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump vil undersøge konsekvenser af iransk atomaftale

Præsidenten, der tidligere har kaldt aftalen for »historisk dårlig«, vil nu iværksætte en undersøgelse.

Arkivfoto: Donald Trump var meget kritisk over for atomaftalen med Iran, inden han blev præsident. Nu vil han have undersøgt, om det var en god idé at ophæve sanktionerne mod landet.
Arkivfoto: Donald Trump var meget kritisk over for atomaftalen med Iran, inden han blev præsident. Nu vil han have undersøgt, om det var en god idé at ophæve sanktionerne mod landet.

Præsident Donald Trump vil nu have undersøgt, om det var en god idé at ophæve sanktionerne mod Iran i forbindelse med den atomaftale, der blev indgået i 2015.

Det har den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, informeret Kongressens medlemmer om tirsdag.

Revisionen skal ifølge udenrigsministeren slå fast, hvorvidt det var i USA's nationale sikkerhedsinteresser, at man fjernede sanktionerne.

»Præsident Donald J. Trump har bedt Det Nationale Sikkerhedsråd om at en tværgående undersøgelse af atomaftalen, der skal evaluere, om suspenderingen af sanktionerne relateret til aftalen er vitale for sikkerheden i USA,« udtaler Rex Tillerson i en meddelelse fra ministeriet.

Rex Tillerson understreger ved samme lejlighed, at Iran stadig overholder betingelserne i aftalen. Til gengæld udtrykker Tillerson bekymring over, at Iran finansierer terrorister.

»Det (Iran, red.) forbliver den største statssponsor af terrorisme gennem mange platforme og metoder,« udtaler Rex Tillerson i meddelelsen.

Frem mod præsidentvalget i USA i november kritiserede Donald Trump flere gange atomaftalen med Iran.

Han har blandt andet kaldt aftalen for en »historisk dårlig aftale«.

Atomaftalen mellem Iran og de fem stormagter i FN's Sikkerhedsråd samt Tyskland blev indgået i juli 2015.

Den sikrer, at der er international kontrol med atomprogrammet, sådan at Iran ikke udvikler atomvåben. Til gengæld skal sanktioner mod Iran lettes.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.