Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump vil skære to regler væk for hver ny

Der skal luges ud i regeljunglen, mener præsident Trump. Forskerformand kalder dekretet absurd.

Washington. For hvert nyt direktiv, forordning eller anden form for regel, som de amerikanske myndigheder indfører, skal der fjernes to.

Det er indholdet i et nyt dekret, USA's præsident, Donald Trump, mandag har underskrevet.

Formålet er at gøre tilværelsen lettere for amerikanske virksomheder. Det er et af Trumps valgløfter.

- Vi skaffer os af med bestemmelser i stor skala, det kan være helt op mod 75 procent, sagde Trump, da han underskrev dekretet.

Han mener, at tidligere regeringer har indført en lang række regler, der har "skadelige virkninger på vores økonomi".

Det har især hæmmet mindre virksomheder og gjort det vanskeligt at etablere eller udvide en virksomhed.

Trumps dekret sætter en øvre grænse på omkostninger i forbindelse med at implementere ny lovgivning i USA's forskellige styrelser og andre organer.

Formanden for Union of Concerned Scientists, Ken Kimmel, betegner dekretet som absurd og siger, at det formentlig er ulovligt.

- Hvis for eksempel miljøstyrelsen EPA vil lave en ny regel for at beskytte børn mod kviksølvforgiftning, skal den så afskaffe to andre videnskabeligt baserede regler, såsom at begrænse bly i drikkevandet og nedbringe forurening fra skolebusser?, spørger han.

Bestemmelser knyttet til forsvar, national sikkerhed og personalesager er undtaget Trumps nye dekret.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.