Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump vil skære i sundhed og indføre betalt forældreorlov

I et udspil til en finanslov foreslår den amerikanske præsident gigantiske besparelser.

Den amerikanske præsident, Donald Trump (til venstre), førte valgkamp på løfter om ikke at skære i USA's sociale sikring og understøttelse. Men i et udspil til en finanslov foreslår han gigantiske besparelser, skriver en række medier. Reuters/Jonathan Ernst
Den amerikanske præsident, Donald Trump (til venstre), førte valgkamp på løfter om ikke at skære i USA's sociale sikring og understøttelse. Men i et udspil til en finanslov foreslår han gigantiske besparelser, skriver en række medier. Reuters/Jonathan Ernst

Washington D.C.. Den amerikanske præsident, Donald Trump, vil tirsdag fremlægge et udspil til en amerikansk finanslov for 2018.

Udspillet indeholder blandt andet store besparelser på sundhedsområdet og inden for understøttelse til amerikanere med lav indkomst. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Der vil samtidig blive brugt flere penge på det amerikanske forsvar og på at styrke USA's grænser.

Udspillet indeholder ifølge nyhedsbureauet dpa også en fremskrivning af USA's udgifter over det næste årti. Her ønsker Trumps administration samlet at skære 3,6 billioner dollar i udgifter.

Til gengæld foreslår Donald Trump, at der indføres seks ugers forældrelov, der ifølge planen vil være "fuldt betalt". Det koster 18 milliarder dollar over ti år.

Donald Trump lovede i løbet af den amerikanske valgkamp, at han ikke ville skære i USA's sociale sikring og understøttelse.

Men det såkaldte Medicaid-program, der yder sundhedsstøtte til lavindkomstgrupper og invalide, bliver skåret med 800 milliarder dollar over det næste årti, hvis det står til Trump. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Det bliver i så fald en del af forsøget på at trække den store sundhedsreform, der er kendt som Obamacare, tilbage.

Kongressens budgetkontor skønner, at en sådan besparelse vil betyde, at op mod 10 millioner amerikanere vil miste retten til Medicaid.

Mick Mulvaney, der er direktør for budgetkontoret i Det Hvide Hus, har fremlagt dele af planen for journalister i præsidentboligen mandag aften.

Han mener ikke, at besparelserne vil påvirke fattige amerikaneres sundhed.

- Vi piller ikke ved fundamentet i det sociale sikkerhedsnet, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.