Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump vil skære dybt i USA's selskabsskat med nyt udspil

Onsdag fremlægges Trump-regeringens skatteudspil, der skal danne grundlag for et større, kommende udspil.

Ifølge en kilde i Trumps administration vil præsidenten skære i indkomstskatten for offentlige virksomheder fra 35 procent til 15 procent. Reuters/Yuri Gripas
Ifølge en kilde i Trumps administration vil præsidenten skære i indkomstskatten for offentlige virksomheder fra 35 procent til 15 procent. Reuters/Yuri Gripas

Den amerikanske præsident, Donald Trump, vil onsdag foreslå at skære kraftigt i den amerikanske selskabsskat.

Det vil ske, når præsidentens administration kommer med sit udspil til, hvordan fundamentet i en gennemgribende, kommende skattereform skal se ud.

Ifølge en unavngiven kilde i Trumps administration vil præsidenten skære i indkomstskatten for offentlige virksomheder. Den skal ifølge præsidenten ned fra 35 procent til 15 procent.

Det vil også blive foreslået, at skatten på multinationale virksomheders indkomst, som bliver bragt ind i USA, skal sænkes fra 35 procent til ti procent.

Trumps udspil vil ifølge kilder i Det Hvide Hus indeholde specifikke forslag, men det vil ikke være en færdig plan.

Trump ønsker i stedet, at politikere i Kongressens kamre tager udspillets principper med i deres overvejelser, når en endelig skatteplan skal udtænkes og gennemføres.

Udspillet vil ifølge en anden kilde tæt på Trump indeholde en kraftig sænkelse af selskabsskatten fra 39,6 procent til 15 procent for såkaldte "pass through-virksomheder".

Det er blandt andet enmandsvirksomheder, der hører under den gruppe.

Rigmanden Donald Trump talte igennem sin valgkamp meget om "den høje amerikanske skattebyrde".

Han har også gentagne gange truet med at bruge skat som et middel til at holde amerikanske fabrikker i USA.

I begyndelsen af januar advarede Trump for eksempel Toyota mod at opføre en fabrik i Baja i Mexico.

- No way! Byg en fabrik i USA eller betal en stor grænseskat, skrev han i et tweet.

Planen vil dog ikke indeholde en kontroversiel grænseskat, som formanden for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan, tidligere har støttet op om.

Ifølge finansminister Steven Mnuchin vil Trumps skatteudspil kunne betale for sig selv gennem øget økonomisk vækst i samfundet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.