Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trump vil øge USA's militærbudget til 716 milliarder dollar

USA's præsident vil øge forsvarsudgifterne med syv procent i udkast til næste års finanslov ifølge kilder.

Trump ventes at offentliggøre sit budgetforslag for 2019 i løbet af februar.
Trump ventes at offentliggøre sit budgetforslag for 2019 i løbet af februar.

Washington. USA's præsident, Donald Trump, vil i sit udkast til finansloven for 2019 foreslå en stigning i forsvarsudgifterne på syv procent.

Det oplyser to kilder i statsadministrationen til nyhedsbureauet Reuters.

Dermed vil budgettet for det amerikanske militær komme op på 716 milliarder dollar i det næste finansår, der løber fra 1. oktober 2018 til 30. september 2019.

Beløbet, der svarer til cirka 4300 milliarder kroner, vil dække forsvarsministeriets forbrug samt udgifter til igangværende krige med amerikansk deltagelse og vedligeholdelse af USA's arsenal af atomvåben.

Forrige fredag fremlagde forsvarsminister Jim Mattis prioriteterne for det amerikanske militær i rapporten National Defense Strategy.

Hovedbudskabet i den nye forsvarsstrategi er, at USA bedre skal kunne modstå eventuelle trusler fra Kina og Rusland.

Hvad det konkret indebærer, fremgår ikke af det 11 sider lange dokument om strategien, som Pentagon har offentliggjort.

Men ifølge Mattis har det amerikanske militær mistet skarphed på "alle områder af krigsførelse". Årsagen er, mener Jim Mattis, store udsving i de årlige forsvarsbudgetter.

Trump ventes at offentliggøre sit budgetforslag for 2019 i løbet af februar.

Samtidig er der fortsat uenighed i Kongressen om budgettet for indeværende finansår.

Mandag vedtog Kongressens to kamre et midlertidigt budget, der holder statsapparatet kørende frem til begyndelse af februar. Derefter skal Senatet og Repræsentanternes Hus igen blive enige om en forlængelse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.